Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gitározás? Többi lent.

Gitározás? Többi lent.

Figyelt kérdés
Egy akkordot kellet le fognom és egy bundal fejebb csusztatni, amikor fel csúsztattam akkor pattant egyett a csuklóm és azóta fáj,úgy éreztem hogy már nem fáj a csuklóm, de amikor újra csúsztattam az akkordot megint fájt és még mindig...? Lehet ez a gitározástól?
2010. jan. 21. 07:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, hogy mi történt a csuklóddal! Ha hallottad/érezted, hogy valami "pattant", és azóta fáj, akkor nem ártana megvizsgáltatni. Mondjuk röntgennel, mert lehet éppen egy porcleválásod is, ami gipsznyugalmat igényel, és nem tanácsos erőltetni.

Ínhüvelygyulladás is lehet, de nem jellemző a fogó kézen. Ez inkább basszusgitáros probléma, és nekik is főleg a jobb kézen, amivel pengetnek. Ha rossz technikával fogod, megerőltetheted, de maradandó sérülést nem okoz, max nem szólal meg az akkord.

Mindenesetre nem ártana, ha orvos látná! Internetes fórumokon keresztül vakon nem nagyon lehet az ilyen problémát orvosolni.

2010. jan. 21. 07:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem volt többször, hogy 2 hétig is fájt a csuklóm a lefogó kezemmel, meg olyan is volt, hogy teljesen szétvágta a húr a mutató ujjamat, aztán elmúlt csak hanyagoltam a gitározást egy időre. Lassan kell hozzászoktatni a kezedet, előszőr csak 5 perceket játszol, aztán egyre többet.

Mondjuk nekem nem pattant semmi, én csak simán megerőltettem. Szal elmehetsz dokihoz ha gondolod.

2010. jan. 21. 08:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. jan. 21. 14:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is marhára meg tud fájdulni a csuklóm. Olyankor egy kicsit tornáztatom, helyre szokott jönni. Figyelj arra, hogy ne görcsösen fogd az akkordokat!
2010. jan. 23. 20:07
 5/6 Vadmeggy ***** válasza:
nekem ropog a csuklóg és az F dúrt barré nélkül nem tudom lefogni mert borzalmasan fáj :( amúgy én a fekvenyomással tettem tönkre
2010. jan. 24. 01:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Persze!Meghúzodott vagy megeröltetted!Borogasd !!Persze nem ártana dokinak megmutatni!
2010. jan. 24. 06:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!