Mivel másabb egy színes hőszublimációs ultrahang kép a simánál?
Ultrahang képnél nem tudom biztosan, hogy mit jelent, de a hőszublimációs eljárást fotónyomtatásban szokták emlegetni a papírkép előállítási technológiájának jellemzésére. Szerintem az ultrahang képnél magát a kép készítést nem befolyásolja, a hőszublimációs dolog, inkább csak arról lehet szó, hogy a már elkészült ultrahang képet milyen módon nyomtassák ki neked. Ha a színest így kihangsúlyozták, akkor valószínű, hogy a másik alternatíva csak valami fekete-fehér kép, amit egy másik nyomtatóval csinálnak és a hőszublimációs, vagy méginkább a thermoszublimációs olyan profin hangzik, hogy többet lehet elkérni érte.
Amiben tényleg van különbség az a hagyományos 2D ultrahang:
És a mindeféle 3-4D egyéb csoda megoldások:
Ezeknél nyilván maga az ultrahang kép készítése - letapogatás - is más tudású géppel történik, de szerintem amit a kérdésben felteszel az csak a nyomtatásra vonatkozó részlet, nem a kép készítésére.
Érdemesebb tőlük megkérdezned, hogy melyik miért jó (gondolom azt is befolyásolja, hogy mennyit kérnek el érte), aztán ez alapján dönts.
Mindenképpen kérd meg, hogy mutassák meg monitoron a különbséget. Ha csak az a kérdésük lényege, hogy ugyanazt a képet színesben, vagy fekete-fehérben nyomtassák ki, akkor nem biztos, hogy a színes jobban megéri (neked kell eldönteni). Valójában az ultrahang képen nincsenek egymástól eltérő színek, csak sötétebb és világosabb tónusok. Vagyis a színes kép is fekete-fehér csak a fehér helyett valamilyen (általában bőrszínű) tónussal mutatják a képet, így életszerűbbnek tűnik.
Ha van rá lehetőség, akkor a papírkép helyett/mellett kérd el az eredeti képet digitálisan is. Vagy eleve csak digitálisat kérd el és aztán majd te eldöntöd, hogy neked elég számítógépen nézegetni, megosztani, elküldeni rokonoknak, vagy ki is akarod nyomtatni magadnak és hogy azt hol, hogyan és mekkorában teszed meg.
A hőszublimációs egy másfajta nyomtatási technológia, mint a tintasugaras és lézeres fotónyomtatás, amiknél egy festék réteget hordanak fel az ennek fogadására kialakított fotópapírra.
A hőszublimációs nyomtatókba egy hőérzékeny papír kerül, amibe a nyomtató beleégeti a képet. Az eljárás talán egy kicsit jobban hasonlít a hagyományos vegyszeres fotónagyításhoz, csak itt nem kell vegyszer sem, ezért általában sokkal kisebb méretű gépben is elfér és az üzemeltetése is egyszerűbb, de ez téged nem érint. Ami szempont lehet, hogy az ilyen képnek más lehet a tartóssága. Nem tudom, hogy mit mondanak róla, akik terjesztik ezeket a megoldásokat, nem kizárt, hogy tovább bírják és/vagy jobban megőrzik a minőségüket, mint a más technológiával nyomtatott képek, bár azoknál is egészen komoly élettartamot és színtartási időket szoktak megadni.
Nekem ezek jutottak eszembe, de ultrahang képnek közelében sem szoktam járni. Hogy az adott helyzetben mi az igazság, azt az illetékesektől kérdezd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!