Masfel honapja megy a hasam. Voltam orvosnal,
szeklet/vizeletminta es ultrahang nem mutatott semmit,
negativ. Otletek?
Figyelt kérdés
Kaptam hasfogot de csak annyi valtozott h nem tud kijonni ellenben vihar van a hasamban.Ez mindig etkezes utan jelentkezik.Mar nincs otletem hogy megyek dolgozni,csak erre birok figyelni.Probiotikumot 3hete szedek.Visszamegyek az orvosomhoz de csak egy het mulva lesz itthon.Hallott mar vki vmi hasonlot?esetleg tapasztalat?alaposan gyanakodhatok etelallergiara?szerintetek?
2014. jún. 15. 14:04
1/8 anonim válasza:
Nem nézték, hogy nem vagy-e érzékeny a gluténra vagy a laktózra? Gasztroenterológusnál voltál?
Igen, gyanús h az is lehet. De például nem vagy nagyon stresszes? Esetleg néztek TSH-t vérképben?
2014. jún. 15. 14:13
2/8 A kérdező kommentje:
Erdekes,hogy altalaban stresszre hajlamos vagyok de az utobbi honapok nagyon nyugodtak voltak.Gasztroenterologusnal voltam.Egyebkent refluxos vagyok de szerintem ennek ehhez semmi koze.Elmeletileg verbol mindent neztek.Gondolom,alapos a doki.Csak ez igy mar eletminosegrombolo meg ez a het is hosdzu mig kihuzom h hazajojjonKoszonom szepen a valaszodat!
2014. jún. 15. 14:20
3/8 anonim válasza:
Az első hozzászóló is jó ötleteket írt, az is okozhatja.
Nekem pl évekkel ezelőtt nyombélfekély okozta a hasmenést.
Amíg ezt gasztroenterológus ki nem derítette és nem kaptam rá gyógyszert, el nem múlt.
2014. jún. 15. 14:23
4/8 anonim válasza:
Második vagyok. Nyombélfekély mellett refluxom is van...
Amíg nem derítik ki nálad, mitől van hasmenésed, egyél naponta zabkását, az jó a refluxra, esetleg a hasmenésed is rendeződik. Nálam bevált.
2014. jún. 15. 14:27
5/8 A kérdező kommentje:
Kedves Masodik!nagyon koszonom a te valaszod is.Az lenne a kerdesem h a nyombelfekelyednek volt-e mas tunete illetve nalad meddig allt fent a hasmenes?sajnos a reflux engem is hajlamosit erre.A zabkasat mivel kell enni ill. barmilyen elelmiszerboltban beszerezheto?nagyon szepen koszonom!
2014. jún. 15. 14:40
6/8 szamo77db válasza:
Nekem egyszer régen 3 hétig ment a hasam egyfolytában. Egy belgyógyász elbeszélgetett velem, kérdezett mindenféléket, végül azt diktálta a nővérnek, hogy a tünetek alapján irritábilis bél szindróma valószínűsíthető. Gyógyszert nem írt fel, csak azt mondta, vigyázzak, hogy mit eszem és pótoljam a folyadékot, amit a hasmenés miatt elveszít a szervezetem. Talán egy kis orvosi szenet szedtem, de nem vagyok már biztos benne.
2014. jún. 27. 15:19
7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a valaszodat!meg egy-ket vizsgalat hatravan de nekem is kilatasba helyeztek az irr.belszindromat.Hat remelem tenyleg csak errol van szo.Meg helicobacter tesztre azert elmegyek.Nagyon koszonom szep hetveget!
2014. jún. 28. 17:53
8/8 anonim válasza:
Második vagyok: a nyombélfekélynek semmi más tünete nem volt, mint a hasmenés.Előtte való években is "nyavalyogtam" gasztroenterológusnál, akkor kaptam irritábilis bél szindróma diagnózist, azaz fogalmunk sincs mi az oka a tünetnek.
Hasmenés idején írt fel az orvos Controlocot (meg egy másikat refluxra, nevére nem emlékszem) és elmúlt.
Controloc hatóanyagát tartalmazó gyógyszert lehet kapni vény nélkül, pl AcidWell néven.
Zabpehelyből én ún. Kolláth-reggelit szoktam készíteni esténként: reggelre "összeérik".
Lidlben, Aldiban van finom zabpehely, nekem az a kedvencem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!