Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Így megváltozott a szemlélet?

Így megváltozott a szemlélet?

Figyelt kérdés
Régen a gyerekek 3 éves koráig a szülő adta a D-vitamint, majd az óvodában adták 6 éves korig mindenkinek. Később már kérdezték, hogy otthon adja-e a szülő, vagy kérhették az óvodában, csak jelezni kellett. Ma viszont a szülőnek csakis 3 éves korig kell adni, az óvodákban viszont nem kérhető.
2010. jan. 20. 20:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Jéé de érdekes, tényleg hogy változik a világ. Mikor volt ez a régen?
2010. jan. 20. 20:54
 2/8 A kérdező kommentje:

Most te csak gúnyolódsz?

Lehet, hogy neked nem érdekes, mivel nekem van gyerekem, fontosnak tartom.

Az a régen az én gyerekkoromban volt, huszonéve.

2010. jan. 20. 20:58
 3/8 anonim ***** válasza:
nincs rá pénz. de ha te meg tudod neki venni, akkor vedd meg.
2010. jan. 20. 21:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem gúnyolódni akartam. Bocsánat, ha úgy jótt le mégis. Első voltam
2010. jan. 21. 08:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Úristen,ki ír olyat,hogy nincs rá pénz?!a gyerekünk egészségéről beszélünk,nem márkás cipőről!

Azt nem hiszem el,hogy ha valaki gyereket vállal,akkor egy D vitamin gondot okozhat..

Kedves kérdező!Igen,sajnos így változik a szemlélet.Sajnos a világ átmegy "leszarom stílus"-ba.

Érdekes dolgok ezek.Régen 6 évig kell valami a gyermek egészségéért,a csontjai helyes fejlődéséért,aztán ma már elég félideig..És közben nő a gerincproblémás,csontgyenge,vitaminhiányos gyerekek száma.Mert ugye az élelmiszerek minősége romlik a sok mesterséges dologtól,így abban sem lehetünk igazán biztosak,hogy a gyönyörű gyümölcsök és zöldségek,melyeket adunk a gyerekeinknek azért,hogy egészségesek legyenek,nem ártanak-e igazából..

Elgondolkodtató merre tart így a világ...

2010. jan. 21. 09:05
 6/8 anonim ***** válasza:
én írtam. még normális óvodai kajára is alig telik, nemhogy D-vitaminra. ennél szarabb a helyzet, csak a minimális ellátást kapják a gyerekek az állami helyeken. én az évi 1 fogászati szűrést is kevésnek tartom, ilyen korban gyorsan romolhat egy kisgyerek foga. ugyanígy 1x van pl gerinc-vizsgálat, kevés a szemészeti szűrés. pedig sok porbléma megelőzhető lenne. csak nincs rá pénz. 20 éves vagyok és az az emlékem az általános iskolából, hogy az iskolanővér a büféssel beszélget megállás nélkül.
2010. jan. 21. 10:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát igen,abban egyetértek,hogy a szűrővizsgálatok kevesek.De abban nem,hogyha valaki azért rinyál,mert a kaját is alig tudja kifizetni a gyerekének..Miért vállal gyereket az,aki magát sem tudja eltartani?A gyerekvállaláshoz nem elég a szeretet.Hiába szeretjük a gyerekünket,ha nem tudunk színvonalat biztosítani neki.Még egy D vitamint sem...és akkor még hol vannak a különórák,stb.Szerintem felelőtlen aki nem gondolkodik.
2010. jan. 21. 11:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Már az államnak nincs rá pénze vagy a családnak?

A szűrővizsgálatok majdnem semmit nem érnek, szégyenteljes a mai helyzet.

2010. jan. 21. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!