Honnan merítsek elég erőt?
Szóval, az a bajom, hogy nincs lelki erőm, ha mondhatom így. Akármit elkezdek, nem fejezem be, ha látom, hogy falba ütközök, vagy ha csak egyszerűen nincs eredménye. Szóval semmiféle kitartásom nincs, azok iránt sem, amiket szeretek. Elég sok dolog érdekel, és céljaim is vannak, de valahogy semmit nem teszek értük. Mostanában ez jobban kijött, már a legalapvetőbb dolgaimra is. Elhanyagolok minden saját magam körül, magamat és azokat is, akiket szeretek. Tanárok, osztálytársaim szerint nem vagyok hülye, csak lusta. Ez régen is így volt, úgy nagyjából negyedikes korom óta így vannak a dolgok, de úgy érzem, csak egyre rosszabb lesz.
Utálom magamat. Nem vagyok kifejezetten csúnya mások szerint, viszont elhanyagolom az öltözködésemet és mindent. Nyáron valamiféle indíttatásból elkezdtem sportolni, rendszeresen és egészségesen enni, normálisabb életmódot folytatni. Jól éreztem magamat, korán reggel keltem saját magamtól, sok mindenre volt időm és energiám ezáltal. Elég sokat is fogytam, még eredménye is volt. Aztán nyár végén megkattantam, elkezdtem összevissza enni, 2-3 órákat aludni és egész nap a gép előtt ültem.
Amikor elkezdtem suliba járni, kitaláltam, hogy én majd megint normális életmódot fogok folytatni, de ezt azóta is halogatom. Reggelente arra sincs lelki erőm, hogy felöltözzek, megfésülködjek, egyek valamit. Pedig egy jó suliba járok, osztályommal jól kijövök, elég sok haverom is van. Mégis, az igazi barátaimat kerülöm, ezekről alig merek nekik beszélni, mivel rohadtul szégyellem.
Tudom mit kéne tennem, csak egészségesen élni, valahonnan önbizalmat szerezni, hogy ne szorongjak és ne legyek ennyire életképtelen senki.
De nem tudom, honnan meríthetnék ezekhez elég erőt…
16/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!