Pánikbeteg vagyok, amit 2 hete diagnosztizáltak. Azóta állandóan rosszul vagyok, suliba egyszerűen nem bírok megmaradni. Szerintetek jobb lenne, ha magántanuló lennék egy kis időre? 10. es vagyok
Azzal nem oldanál meg semmit, csak elfutnál a bajok elől. Az lenne a legjobb, ha keresnétek magadnak egy olyan pszichológust/pszichiátert, pénzt, időt, energiát nem sajnálva, aki végez direkt pánikbetegeknek pszichoterápiát.
Ha ezt most nem oldod meg, nem fog elmúlni magától. Elmész magántanulónak- és aztán? Ha tovább tanulsz, azt nem tudod magánúton megtenni. Ha dolgozni fogsz, valószínűleg nem fogsz egyedül dolgozni. Ha akkor újra előjönnek a tüneteid, akkor újra megkeseríti majd az életed, és egy csomó olyan dologból kimaradnál addig, amit nem kellene kihagynod, ha most kezelteted magadat. Szerintem egy próbát biztosan megérne.
Az okot kell megszüntetni, ami miatt pánikbeteg lettél. Az nem csak úgy leesett az űrből, hanem valami okozta, okozza.
Hogyha ez a dolog kiderül, hogy mi miatt lettél pánikos, akkor az egy fél gyógyulás. A másik felét sem a pszichiátereknél kell keresni, hanem saját magadban. Vitamin szedése jó dolog, de nyugtató szedése nem megoldás, sőt hozzászokás, még több és még több kell belőle, a végén zombivá válás...
6-osnak
Ha ez ilyen egyszerű lenne.
Először is egy csomó esetben nincs semmiféle oka, legalábbis abban az értelemben, amire te gondolsz. Ami van: genetikai ill. szervi, ezeket meg jelenleg nem lehet megszüntetni. Kb mintha azt mondanád: először azonosítsuk be, hogy Mari néni miért magas vérnyomásos, aztán ha ez megvan (nincs), akkor szedje már össze magát is elmúlik (nem múlik el).
Amire te célozgatsz ("lelki" ok, trauma, rossz emlék stb) még ez sem ebben a formában fordul elő azoknál, akiknél ilyesmi egyáltalán azonosítható, hanem egy meglehetősen bonyolult folyamat eredményeként, amit stressznek hívnak, hónapok-évek alatt alakul ki azoknál, akik erre hajlamosak, úgy hogy eleinte észre sem venni. Tehát ez olyan mélyen beágyazódik, hogy nem úgy van már aztán, hogy csak kihúzzuk, mint egy rossz fogat.
kérdező
Mi lett? Gyógyszert szoktam ajánlani, de elég fiatal vagy. Megpróbálhatod viszont a Sedacur Forte-t.
Bár én nem pánikbeteg vagyok hanem más bajom van (h úgy mondjam) úgyhogy tudom mit érzel,és kitartást! :) Egyébként (az én "bajomnál" így van) a gyógyszer nem feltétlenül végleges megoldás. Vissza lehet vele fogni de nem véglegesen. (ezzel nem azt mondom h ne szedd :D )
Én lélekgyógyászhoz (vagy valami ilyesmihez :DD) járok,bár nem is olyan sok ideje (kb 3 hónapja) és már javultam. Úgyhogy kitartást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!