Mitől lehet, hogy tegnap többet pisiltem, mint amennyit megittam? Nem kéne hasznosulnia?
Onnan tudom, hogy vesevizsgálat miatt 24 órás gyűjtőtt vizelet kellett, direkt írtam is, hogy mennyit ittam, mert már elején sokat pisiltem.
Megszoktam, hogy általában 1-1,5 litert pisilek, miközben 3 liter folyadékot iszok általában. Most 2400 ml lett, és 2200-at ittam meg.
Az emberben jelentős vízbuffer van. Véred, nyirokfolyadékod, sejtjeid belső része, illetve a köztük lévő álomány. Ezek folyamatosan eresztenek ki és vesznek fel vizet. Ha valami vizsgálat, vagy gyógyszer szedése miatt eltérő éltvitelt folytattál, keveset mozogtál, (nem kellett izzadnod sem) akkor a szervezeted megaszabadult némi víztől. Az is lehet, hogy valakinek a lába vizesedik, dagad pl. szívprobléma miatt. Ilyenkor vízhajtó ételek, vagy gyógyszerek hatására felgyülemlett akár több liternyi víz is távozik. Szóval nyugi. :)))
Egyébként a víz be/kiviteli mérleget pl. élsportolóknál többhetes vizsgálattal szoktak ellenőrizni. Párnapos mérés a világon semmit se jelent, mint azt többen már írták is.
Az embernek több, mint 60%-a víz. Párdecis ingadozások egy tengerben teljesen normálisak. :)))
Ajánlom pl. ezt a grafikont tanulmányozni:
A sóhiány is lehet oka a sok vizelet ürítésnek.
Vigyázat!!!!! Nem mindegy,milyen sót használunk a konyhánkban!!!!!
8-as válaszoló vagyok,az alábbi videóban elhangzik,hogy nem azonnal mutatja ki a laborlelet,ha kálium van túlsúlyban,vagy ha a nátrium klorid kevés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!