Ha nagyon levágtam a körmöm és azért gennyesedett be, akkor is mennyek sebészetre?
Nekem a nagylábujjamon szokott ilyen problémám lenni.
Én bőségesen teszek rá testápolót, hagyon kb. 10 percig, hogy beszívja, a fölösleget letörlöm. Ezt csinálom, amikro csak tudom, naponta többször. Így felpuhul a bőr és ki tudod nyomkodni a gennyet. kb. 3 nap alatt elmúlik.
Ne nyúlj a körmödhöz, ne vágd le, amíg már a széle túl nem nőtt az íven /remélem érthető/. Addig csak a piszkot, elhalt bőrt szedd ki alóla nagyon óvatosan - erre körömkészletben vannak azok a spéci eszközök..
Ha szépen megnőtt, egyenesre vágd le, ne ívesre. Így nem fog begyulladni.
Vagy menj el pedikűröshöz, ő szépen, óvatosan le tudja vágni és nem fog begyulladni. Utána már te is látni fogod, meddig szabad visszavágni.
Ha gyenge a körmöd /nekem sajnos az/ használj körömerősítőt, mert ha betörik, bereped, akkor is be fog gyulladni /pl. belerúgsz az ágy sarkába, vagy rosszul nyúlsz a kilincsért../
Ha nem csillapodik a fájdalom, menj el sebészetre, elvégre te látod, érzed, mennyire súlyos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!