Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mikor szükséges sebészetre...

Mikor szükséges sebészetre menni furunkulussal?

Figyelt kérdés

A fenekemen van. Már sztem több mint fél éve van egy borsónyi dudorom ami időnként fájt, de azon kívül nem foglalkoztam vele.Volt hogy előjött volt hogy eltűnt, kicsit fájt de ennyi, borsónál nagyobb sose volt.

Na hát ez a kis dudor egyik napról a másikra egy dió nagyságú piros, meleg iszonyat fájdalmas pukli lett. Ennek 5 napja. Tegnap este forró vízbe ültem, majd éjszakára paradicsomot tettem rá. Reggelre már picit besárgult a teteje, de csak egy gombostű fejnyi pöttyön. Délelött megint forró ülő fürdőt vettem, akkor kicsit megfakadt. Nem nyomkodtam csak körülötte finoman masszíroztam hogy a genny gyorsabban távozott, de egy idő után nem jött semmi, a púp és a fájdalom viszont megmaradt.

Ismerősöm tanácsára, akinek a férje rendszeresen küzd a furunkulussal sudocremmel bekentem, fóliát tettem rá és leragasztottam.

Valóban segít hogy jobban megfakadjon? Mennyit várhatok még? Mennyi az az idő ami alatt ha nem fakad ki mindenképp bőrgyógyász vágja?

2014. júl. 18. 22:04
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem mai kérdés, de egy próbát meger. Végül mi lett? 2napja vagyok így, konkrétan ülni, állni nem tudok. Dió nagyságú csomó, meleg, fáj.
2019. máj. 19. 03:37
 2/2 anonim válasza:
100%

Nekem az lett a vége hogy elmentem 4 nap után este ügyeletre mert annyira nem bírtam már ülni pláne,

járni is csak terpeszben. Szóval elmentem, felkuldtek nogyogyaszhoz azt mondta 3 lehetőségem van, vagy most felvagja es kitisztitja, vagy elvegzik altatasban vagy hazamegyek így es megvarom míg kifakad de az eltarthat meg akar 5 napig is. Mondtam hogy vágja fel. Igyis történt felvagta hat eleg melyen volt a gyökere is kiszedte, kitisztitotta majd belenyomott fertotlenito csíkot. Másnap elmentem a haziorvoshoz mert el kellett mennem o kihuzta majd újat tett bele de azt hittem hogy nem elem tul. Sajnos elég alacsony a fajdalomkuszobom. Ra 2 napra azaz holnap vissza kell mennem es kiszedi es bízom benne többet nem rak bele.

2020. dec. 17. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!