Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fogyástól viszkethet a bőröm?

Fogyástól viszkethet a bőröm?

Figyelt kérdés
Pár hete jött elő és nagyon bosszant. Viszket a bőrőm, kb. mindenhol (láb, has, hát, karok, néha a melleim is)... nem folyamatosan, de naponta többször is, este eléggé intenzíven. A bőröm elég érzékeny és ezen kivűl a lábamon elég csúnya szőrbenővéseim is vannak, ezek még jobban viszketnek.... (próbáltam gyantát és borotvát is de ugyanaz az eredmény). Annyit kell még tudni hogy az utóbbi pár hónapban lefogytam (tudatosan - próbáltam egészségesen enni és sportolni). Lehet összefüggés a fogyás és a viszketés között? Valakinek valami ötlete, hogy mi lehet?

2014. szept. 3. 20:23
 1/2 anonim ***** válasza:

fogyástól nem hinném.

esetleg a dehidratáltság miatt már inkább.

lehet, hogy kevesebb folyadékot kap a szervezeted, ez esetben kiszárad, szinte hámlik a bőröd (a körmöddel szép mintákat tudsz belekarcolni) :)

lehet egyébként az is,hogy valami hiányzik a bőrödnek, akár vitamin is (E vitamin... azt szereti a bőr) és ezért van ez.

nekem terhességig volt sokszor ilyen bőrszárazságom. akkor aztán ettem mindent, még szoptatás alatt is. híztam is, de már lefogytam, sőt... és már nincs száraz bőröm. mondjuk elhagytam a cigit, a piát, az éjszakázást, a stresszt is. az egészséges életmódot meghálálja a bőr. de az egészséges életmód nem csak a kaja meg a sport, hanem a boldog és aktív és stresszmentes életvitel is.

mondanám, hogy bőrgyógyászhoz menj, de a doki felír valami vegyszer-kencét, ami lehet, hogy hosszú távon még ártalmasabb.

szerintem igyál meg naponta minimum 2 liter mentes-vizet (csapvíz is jó) és kend valami természetes krémmel a bőröd - valami gyógynövényboltban tuti tudnak tippet adni.

szőrbenövésre is van kence, valami természeteset válassz erre is, ne gyógyszeripari kotyvalékot.

a krémezés eléggé fontos, én terhesen vakaróztam (elég gyakori tünet a várandósoknál) - én még éjjel is krémeztem magam, volt egy pumpás tégely az ágy mellett, krémben fürödtem. egy megváltás ez az ilyen bőrnek! :)

2014. szept. 3. 22:11
 2/2 A kérdező kommentje:

Hűű köszönöm szépen a kimerítő választ! :) Most hogy így bele gondolok az utóbbi időben lehet, hogy kevesebb vizet ittam mint kellett volna... a száraz bőrt nem mindenhol érzem, inkább a karjaimon a könyököm mellett, néha pici fehéres pöttyök is megjelennek (ez még akkor szokott nálam ha napozok és megpirít kicsit a nap) a többi helyen viszont nem érzem különösebben száraznak a bőröm... mondjuk attól lehet.

Vettem teafa olajat, meg luffa szivacsot, ezekkel bróbálok megszabadulnia szőrbenővésektől. Megpróbálok több vizet inni remélem javul mert nagyon kellemetlen állandóan vakarózni. Dokihoz nem szívesen megyek de ha nem szűnik nem lesz más választásom.

Mindenképp köszi a tanácsokat! :)

2014. szept. 4. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!