Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha valaki önző, az tud magán...

Ha valaki önző, az tud magán változtatni, hogy többé ne legyen az. Ha igen, akkor hogyan?

Figyelt kérdés
2010. jan. 17. 00:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Változtatni mindig lehet... ez az ember csodás adottsága, ellentétben az állatokkal, hogy mi tudunk változtatni ha akarunk, az agyunk egy nagyon tanulékony szerv.

Ha önző vagy... először vizsgáld meg magad hogy miért vagy az, hogy kivel szemben érzel önzőséget, és milyen helyzetekben. És próbálj meg fokozatosan mindig egy kicsivel kevésbé az lenni. Adni a másiknak abból amiből nem adtál eddig, mégha fáj is. És mikor látod hogy a másiknak ezzel jobb, és boldog attól hogy te adtál neki, akár ajándékot, akár egy kockát a csokidból, akár 2 órát a "drága idődből", akkor rá fogsz jönni hogy nem is olyan nehéz adni, mert úgy szép a világ ha megosztod másokkal a dolgaidat, és nem csak magadra gondolsz. "Oszd meg, és uralkodj."

2010. jan. 17. 00:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2010. jan. 17. 00:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Mindig figyelni kell arra, hogy valamit nem az önzőséged sugall-e, és ha igen, akkor másként kell cselekedni, meggyőzve magad arról, hogy a másik örülni fog.
2010. jan. 17. 14:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Az önzésnek elsősorban az okát kell feltárni, de én nem pszichológust javasolnék, hanem pl. kineziológust, ő nagyon sok mindent felszínre tud hozni, egyúttal oldja is a görcsöket. Nekem az volt a gondom, hogy nagyon féltékeny voltam mindenkire, aztán amikor elegem lett magamból, felkerestem egy ilyen szakembert. Döbbenetes élmény volt...egy ilyen kezelés alkalmanként 5-10.000 Ft-ba kerül, de megéri...azóta ez a gondom megszűnt és nagyon boldog vagyok.

Minden jót Neked!

24/L

2010. jan. 19. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!