Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mekkora eséllyel vagyok...

Mekkora eséllyel vagyok cukorbeteg? 16/L

Figyelt kérdés
Tegnap felfázás gyanúja miatt elmentem a házi orvoshoz, de ő addig nem szeretne felírni gyógyszert, amíg nem 100%, hogy felfáztam. Úgyhogy ma elmentem vizeletvizsgálatra. Viszont félek, hogy a vizeletvizsgálat során kiderül, hogy cukorbeteg vagyok. Anyai ágon ez a cukorbetegség elég erősen jelen van. Mamám is súlyos cukorbetegségben szenved, illetve anyukám és anya testvére is (bár náluk ez nem olyan súlyos). Félek, hogy örököltem ezt. Mindenkinél igaz, idősebb korban alakult ki, tehát nem fiatalkori (1-es típusú), hanem 2-es. Nem telik úgy el nap, hogy ne ennék édességet, csokit, mert nagyon szeretem, emiatt is félek a cukorbetegségről. Viszont le szeretnék szokni erről, és igyekszem egyre több gyümölcsöt és egészséges ételt enni. Nincs túlsúlyom se. Nagyon régen voltam utoljára vérvételen, kb 10 éve, akkor még minden rendben volt. Szerintetek mennyi esélye van annak, hogy cukorbeteg vagyok?
2014. aug. 28. 09:46
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Sokan csak gyogyszert szednek. De inzulin mellé is kell gyógyszer
2014. aug. 28. 19:56
 12/20 anonim ***** válasza:
Hidd el, a cukorbetegségben a legkisebb dolog, hogy szúrni kell magad.
2014. aug. 28. 20:15
 13/20 anonim ***** válasza:
Inzulin mellé is kell gyógyszer? Mióta? :D
2014. aug. 28. 20:23
 14/20 anonim ***** válasza:
Igen adnak "cukorgyógyszert" olyannak is, akinek már a hasnyálmirigye nem bír elég inzulint termelni. De más gyógyszereket is kell szedniük, a különböző szövődmények megelőzésére.
2014. aug. 28. 20:34
 15/20 anonim ***** válasza:
Mégis milyet? 7 éve vagyok cukorbeteg, semmit se kell szednem a szövődmények elkerülése miatt. A cukorbeteg ismerőseimnek se.
2014. aug. 28. 20:43
 16/20 A kérdező kommentje:

Mamám szed gyogyszereket is, de lehet, igazad van és csak a szövődmények miatt. :)

Egyébként a vizeletvizsgálat nem mutatott ki glükózt a vizeletemben, úgyhogy nagy eséllyel nem vagyok cukorbeteg :)

2014. aug. 28. 20:46
 17/20 anonim ***** válasza:
Hááát..nekem egy gramm cukor nem volt a vizeletemben, az már akkor van, ha nagyon magas, szóval az nem 100%.
2014. aug. 28. 20:47
 18/20 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy a felesleges cukrot, amit mar nem bír az inzulin elszállítani, azt a vese próbálja kiűríteni, azert lesz cukros a vizelet. De nekem ezek szerint nincs "cukorfeleslegem".
2014. aug. 28. 20:50
 19/20 anonim ***** válasza:

Igen, így van, ha már a vizeletben is van cukor az már régen rossz.

Annál jóval hamarább el kell csípni a dolgot, akkor talán még elkerülhető az inzulinszurka. De azt nem vizeletből, hanem terheléses cukor+inzulinvizsgálattal lehet.

2014. aug. 28. 20:54
 20/20 A kérdező kommentje:
Nem szeretném falra festeni az ördögöt. Próbálok egészségesen étkezni, 16 évesen csaknem alakul ki cukorbetegség. Nagyon ritka, és inkabb elhízottabbaknál van
2014. aug. 28. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!