Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mekkora eséllyel vagyok...

Mekkora eséllyel vagyok cukorbeteg? 16/L

Figyelt kérdés
Tegnap felfázás gyanúja miatt elmentem a házi orvoshoz, de ő addig nem szeretne felírni gyógyszert, amíg nem 100%, hogy felfáztam. Úgyhogy ma elmentem vizeletvizsgálatra. Viszont félek, hogy a vizeletvizsgálat során kiderül, hogy cukorbeteg vagyok. Anyai ágon ez a cukorbetegség elég erősen jelen van. Mamám is súlyos cukorbetegségben szenved, illetve anyukám és anya testvére is (bár náluk ez nem olyan súlyos). Félek, hogy örököltem ezt. Mindenkinél igaz, idősebb korban alakult ki, tehát nem fiatalkori (1-es típusú), hanem 2-es. Nem telik úgy el nap, hogy ne ennék édességet, csokit, mert nagyon szeretem, emiatt is félek a cukorbetegségről. Viszont le szeretnék szokni erről, és igyekszem egyre több gyümölcsöt és egészséges ételt enni. Nincs túlsúlyom se. Nagyon régen voltam utoljára vérvételen, kb 10 éve, akkor még minden rendben volt. Szerintetek mennyi esélye van annak, hogy cukorbeteg vagyok?
2014. aug. 28. 09:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
nem lehet tudni, de minél előbb kiderül, annál kevesebb kárt okoz a szervezetedben és annál jobban kezelhető
2014. aug. 28. 09:54
 2/20 anonim ***** válasza:

Azt így nem lehet megmondani, hogy mennyi esélyed van-e.

De azt meg tudom mondani, hogy ha szereted az édességet, de nem szeretnél enni, mert félsz stb. Akkor egyél qrva édes ízű gyümölcsöket !!! :) Ez jó megoldás

:)

2014. aug. 28. 09:58
 3/20 A kérdező kommentje:

értem köszönöm :)

rettegek a cukorbetegségtől. az egy dolog, hogy rengeteg kellemetlenséggel jár (vérvételek, inzulinbeadás stb), de nem is szeretném még 60 évig gyógyszerezni magam, mert a májamat is szétszedi :/

2014. aug. 28. 10:01
 4/20 anonim ***** válasza:
Rettegsz a cukorbetegségtől és sok édességet eszel. Így érthető az egész...
2014. aug. 28. 10:07
 5/20 A kérdező kommentje:

ez olyan, mint a dohányzás... mindenki tudja, hogy káros, de nagyon kevés embernek sikerül leraknia a cigit...

én is tisztában vagyok, hogy ez nem egészséges, de IGYEKSZEM leszokni róla, mint már írtam!

2014. aug. 28. 10:08
 6/20 anonim ***** válasza:

Jajj, nyugi már. Ha semmi jele nincsen, akkor tökre nem valószínű, hogy bármi bajod lenne!

Ezen aggódni meg tényleg teljesen felesleges, mert attól se jobb, se rosszabb úgysem lesz a helyzet, csak épp elrontod vele a napjaidat.

2014. aug. 28. 10:09
 7/20 A kérdező kommentje:

milyen tünetei lehetnek?

én arról olvastam, hogy szomjúságérzet. elég sokat iszom (3 litert) naponta, de nem azért, mert szomjas vagyok, sőt sokszor egyáltalán nem. csak elvileg ez egészséges, többen tanácsolták már.

2014. aug. 28. 10:12
 8/20 anonim ***** válasza:
Szia! Nem tartom valószínűnek, hogy cukorbeteg legyél, de azt azért tudnod kell, hogy a 2-s típusú cukorbetegség nem csak az időseket érinti (ma már), és ugyan a hajlamot örökölhetjük rá, de a fő oka a kialakulásának a rossz életvitel, a rossz étkezés, kevés mozgás, és bizony a stresszes élet is.
2014. aug. 28. 10:19
 9/20 A kérdező kommentje:
Elég sokat szoktam mozogni. Táplálkozáshoz kapcsolódóan annyit említenék még meg, hogy nagyon kevés húst eszem, nem tudom ez mennyire befolyásolja a cukorbetegséget. Viszont elég stresszes vagyok, ez is tény. Sok fóbiám van, illetve a suliban is elkerülhetetlen, hogy ideges legyek, főleg mert a tanárok még rápakolnak erre, rengeteg szívatás stb.
2014. aug. 28. 10:22
 10/20 anonim ***** válasza:

"(vérvételek, inzulinbeadás stb), de nem is szeretném még 60 évig gyógyszerezni magam, mert a májamat is szétszedi :/"

Most akkor inzulin vagy gyógyszer? :D az inzulin nem teszi tönkret a májat

2014. aug. 28. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!