2 hete vásárolt, teljesen ép, bontatlan csomagolású gyógyszert, ha megvan a számla, vissza lehet vinni a patikába, hogy kicseréljék valami másra?
Szia!
Én úgy tudom, nem lehet visszavinni, egészségügyi okokból nem veszi vissza a gyógyszertár.
Köszi a választ!
Egészségügyi ok? Még fel sem volt bontva a doboz,tulajdonképp hozzá sem nyúltunk.Ráadásul 2016-ig eláll :(
Lehet, hogy nem nyúltatok hozzá, de ők ezt nem tudják:D
A gyógyszereket beteg emberek kapják, akiknek sokszor alaposan le van terhelve, le van gyengülve az immunrendszere... Ha csak jól össze lett fogdosva a doboz, vagy esetleg otthon leesett a padlóra, ahol két nappal előtte landolt egy tál kaja (amibe mondjuk még egy mandulagyulladásos kisgyerek is belecsorgatta a nyálát) vagy a kutyus pisije, vagy leköhögte egy beteg ember (persze kérlek, ne érts félre, egyáltalán nem azt állítom, hogy ez nálatok így volt, de a kockázatok elkerülése végett mindig a legrosszabbra kell számítani, főleg az egészségügyben).
Gondolj bele, Te sem fogyasztanál szívesen olyan gyógyszert, aminek akárcsak a doboza is meghempergett "Képzeletbeli Manci néni" padlóján, ahol mondjuk két hete nem takarítottak, csak a négy macska járkált rajta. Csak próbálom érzékeltetni:D:D
A visszavásárlást, visszavételt jogszabály tiltja, és mint látod, nem véletlenül. Ráadásul, ha jól emlékszem, csak addig vállalható felelősség a készítményért a gyógyszertár részéről, amíg azt kiadják. Szóval ezernyi oka van.
Megmondom Neked őszintén, kérlek, ne haragudj meg, de én magam is egészségügyben ténykedem, fogorvostan-hallgató vagyok, és bizony nem örülnék, ha majd a frissen műtött betegem a műtés után rögtön olyan dobozból venné ki a fájdalomcsillapítóját, ami már máshol is járt, mint az ő otthona...
Megértem, hogy fogyasztóként nehéz ezt elfogadni, hiszen 2000 forint sokat tud számítani, de ez így van, és ezzel csak a betegeket védik.
Nézd, én nem fogok leállni itt veled veszekedni, láthatóan halvány fogalmad sincs a dolgokról, ha meg csak kötekedni akarsz, abban nem leszek partner. Ha te ennyire otthon vagy a mikrobiológia tudományában, akkor menj nyugodtan és állj le veszekedni a gyógyszerésszel vagy passzold el a gyógyszert ismerősnek. Ha valami általános, széles körben használható cuccról van szó, biztos találsz valakit, aki átveszi.
A "gyógyszerész néni kacsója" sem steril természetesen, csak épp szigorúan szabályozva van a munkahelyi higiénia, nagy hangsúlyt fektetnek rá, bármikor ellenőrizhetik és ha mondjuk a körme alól kitenyésztenek valamit, azért igencsak megüti a bokáját, úgyhogy hidd el, nem olyan piszkos "a gyógyszerész néni kacsója", mint ahogy te azt elképzeled... Meg gondolkozz el, mikor láttál utoljára gyógyszerészt piszkos, nedves kézzel vagy szalámis szendviccsel a szájában éppen.
Hogy mi túlzás meg mi nem, (hála az égnek...) nem a te feladatod eldönteni, ezeket a higiéniai szabályokat a betegekért hozzák, nem pedig ellenük. Egyébként pedig, ha nem tűnt volna fel, a komolyabb gyógyszereket mind elzárva tartják, szekrényekben, nem pedig kint a pulton és csak akkor veszik elő, ha már elvitték a receptet és megveszed.
Nyilvánvalóan bármit is mondok neked, te csak fújod a magadét, hogy de akkor is, de akkor is, de akkor is, és ez így túlzás...
Próbálkozz be vele ismerősnél.
Nem szeretek veszekedni, úgyhogy én többet ide nem írok. Szia!
Utolsó: nem látszik gyógyszerkiadáskor, mi a "szokásosan" rendelt, csak az aktív (még ki nem váltott) vények.
Orvosi hibák kiszűrésére nézd át előre a vényeket: kérd az orvostól a listát felíráskor, vagy ellenőrizd az ügyfélkapudban (eeszt.gov.hu).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!