Mi bajom lehet, mit tehetek még?
Hetek óta tart már ez az állapot. Fáj a fejem tompán (van, amikor erősebben is), szédelgek, állandó nyomásérzés van a számban, a nyelvemnél, az állkapcsomban, még a fejbőröm is fáj. A szemem sokszor könnyezik, néha homályosan látok, de ha
pislogok párat, rendbe jön. Reggelente sokszor hányingerrel kelek, meg mellkasi fájdalommal. Sok vizsgálaton voltam már. Túl vagyok ezeken: mellkasi röntgen, többszörös EKG, többszörös vérvétel, vizeletminta, koponya CT (natív, kontrasztanyagos,
CT angio is), hasi UH, szemészeti vizsgálat, fül-orr-gégészeti vizsgálat, gyomortükrözés, gerinccsapolás. Mellkasi röntgen negatív, az EKG-kon se mutatkozott semmi
rossz, az összes vérvételen 1 db eltérés volt, a nátrium szintem 149 lett a megengedett 145 helyett... Hasi UH negatív. Szemészeten ezt állapították meg: astigmatismus, myopia. Fül-orr-gégész semmit sem talált, készült arcröntgen. Gyomortükrözés után refluxot állapítottak meg, arra szedem is a gyógyszert. Készült 2 nap is CT, első nap natív és kontrasztanyagos, negatív lett. Másnap Klinikán CT angio készült, itt szűk külső liquorteret állapítottak meg, valamint kérdőjellel oda volt írva hogy bal oldalon fejlődési variáció, illetve thrombosis. Klinikán bent feküdtem 2 napot (neurológián), zárójelentésben ez áll: meningitis kizárt, sinus thrombosis kizárt. Végső konklózió az lett a Klinikán,
hogy Cluster-fejfájásom van. Gyógyszert nem kaptam rá, 1 hónap múlva kell menni kontrollra, addig fejfájásnaplót
kell vezetnem. Azt mondták, ha ilyen fejfájás-roham jön rám, menjek be a legközelebbi illetékes kórházba, ahol kapok 100%-os oxigént. De az több mint 25 km-re van, kocsink nincs, és ha este jön is rám ilyen, busz sincs, meg amúgy is, buszra szállni se olyan jó ilyen állapotban. Már ha egyáltalán Cluster-fejfájásom van, ugyanis a CT-vel csak kizárták az agydaganatot, meg ezeket, és csak gyanítják a Cluster-fejfájást. Már nem tudom, mit csináljak. A háziorvos ráadásul
nem partner abban, hogy kiderítsük, mi bajom. (Amikor pár hete mellkasi fájdalommal mentem hozzám, még EKG-t se csinált...)
Szerintetek merre tovább? 3 hét múlva kell kontrollra menni a Klinikára a neurológiára, de addig még nem tudom,
mihez kezdek. Most is nyomásérzés van a számban, ez még lejjebb is sugárzik, a nyakamba, plusz szédelgek is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!