Ha orvosi vizsgálatnál valaki szervezetében füvet találnak de azt legálisan szívta el akkor attól megbüntethetik?
A hazai szabályozást nem ismerem, s azt sem tudom, hogy a füvet mikor lehet kimutatni.
Ami biztos: külföldön is vonatkoznak rád a hazai törvények. A holland lehet megengedi egyes drogok élvezetét, de neked a magyart is be kell tartani. Ha a hazai szabályozás tiltja, akkor teljesen mindegy, hol került a szervezetedbe.
Szerintem nem ilyen egyszerű a helyzet. Van olyan büntethetőséget kizáró ok is a Btk-ban, hogy "jogszabály engedélye". A Holland jogszabály meg engedélyezi. Ha a külföldi, és a magyar törvény ELLENTMOND, akkor lehet mégis csak a külföldié az elsőbbség. Azon kívül a társadalomra veszélyesség kérdése is felmerül a Btk általános részének 4.§ (2) bekezdése szerint.
"(2) Társadalomra veszélyes cselekmény az a tevékenység vagy mulasztás, amely mások személyét vagy jogait, illetve Magyarország Alaptörvény szerinti társadalmi, gazdasági, állami rendjét sérti vagy veszélyezteti."
Nézzétek, minket is ezzel riogatott gimiben az ügyész, hogy még Hollandiában se merjünk füvezni, amúgy meg ez egy jó kis jogi egyetem szemináriumos csemege kérdésfelvetés, de a gyakorlatban senkit nem fognak megbüntetni, mert Hollandiában füvezett. nyugi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!