Mit csináljak, hogy ne izguljak vagy stesszeljek nagyon?
Suli előtt és suliba is folyamatosan izgulok meg stresszelek és ezért nagyon-nagyon leszoktam izzadni ami sztem nagyon ciki :S
Tudnátok adni pár tanácsot, hogyan "nyugodjak le végre"?
Én is eléggé stresszes vagyok/voltam, az egyetem első évében elkezdtem őszülni miatta, nem tudtam enni vizsgák előtt és hányingerem volt.
tapasztalat:
1) készülj fel az órákra (jobban is érzed majd magad a sikerélmények miatt)
2) gondold át mi történhet ha nem sikerül teljesítened (rá fogsz jönni, hogy ezek nem olyan fontos dolgok, és amint rájössz erre máris kisebb lesz a nyomás)
3) ha nem tanulással kapcsolatosak a problémák érdemes előző éjszaka végig gondolni mi a legrosszabb, ami a suliban történhet
érdemes még egy izzadásgátlót is használni (az elején) mert ha izzadsz és emiatt még rosszabban érzed magad csak nő a stressz
még egy valami ami segíthet: a mosdóban nyisd meg a hideg vizet és tartsd alá a csuklódat (az ütőerek hűtése nyugtat, legalábbis nekem használt)
de a legfontosabb: ne legyen annyira fontos a probléma
érdekes lehet tudni hogy a stressz alapvetően pozitív reflex, tehát jobb teljesítményre kéne hogy sarkaljon (ha meg tanulod kezelni arra is fog)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!