Vérvételen voltam, azt mondta az orvos, hogy minden rendben, akkor miért van pár dolog megcsillagozva?
Konkrétan ezek:
Eosinophyl% 4.5 % * 1.00 - 4.00
Ca 2.61 mmol/l * 2.15 - 2.55
Bilirubin össz 18 μmol/l * 2.00 - 17.00
Vas 35.6 μmol/l * 14.00 - 30.00
Minden más érték normális.
A csillagos értékek értelem szerűen azok amiknél valami vagy több, vagy kevesebb a megengedett határértéknél.
De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy gond van. Ha az elmúlt pár napban olyan ételeket ettél amik kicsit megdobják az adott értéket akkor ez nem kóros változás de ettől még csillagozva van.
Ne aggódj, ha a doki azt mondta nincs baj akkor az biztosan úgy is van :)
Remélem, hogy nem csak lerázni akart :) Olyan sok rosszat lehet olvasni mostanában az orvosokról is...
Én hülye elkezdtem nézegetni az értékeket neten. Persze, hogy a magas kalciumszint áttétes csontrákot ír, meg a magas eusinophyl vérképzőszervi daganatot. Jó lenne ha nem szaratnák be az embert, hanem leírnák a leggyakoribb okokat is, meg hogy mitől számít kórosnak az érték.
Ne parázz, a magas kálcium érték legprózaibb oka, hogy sok kálcium volt a táplálékodban és a felesleg ürül.
De tényleg nem magasak az értékeid. A kórosan magas értéket olyanokra mondanak, hogy a határérték 2-3-5 szerese, erről meg nincs szó. (persze csak általánosítok, van aminél ki eltérés is fontos lehet de lényeg, hogy az orvos tudja mit csinál. Ha azt mondja ez ok akkor nem kell félned. A guglit meg hagyd mert csak beparáztatod magad :))
ha ki akarnád debuggolni mi mit jelent, itt egy lista, de nyilván nem volt gond ha nem mondott semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!