Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire kell levetkőzni a...

Mennyire kell levetkőzni a gerinc- és medenceröntgenre?

Figyelt kérdés
Azt tudom , hogy a ruhát le kell venni,meg az ékszereket, de ha az ágyéki gerincet is röntgenezik, attól még a fehérnemű maradhat, ugye? Köszönöm a válaszokat

2014. júl. 17. 18:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseriteni, de le kell venni a fehernemut. De a kerdesedben ott van a valasz...
2014. júl. 17. 19:01
 2/14 anonim ***** válasza:
igen bugyi marad rajtad. ha no vagy es eppen menstrualsz akkor szolj nekik es betetbe legyel (ha csak nem akarod. hogy a tampomt daganatnak nezzek...bocs de morbid);-)
2014. júl. 17. 19:02
 3/14 anonim ***** válasza:
agyeki gerincemet rontgeneztek mr eztek nem kellett levenni a bugyit!!!a rontgensugar atmegy rajta...igaz a kerdesben medencet is irsz. csak a magyarazatban mar nem en elobb arra valaszoktam (2-es voltam) De ha tulvagy rajta legyszi irj majd hogy le kellett-e venni?
2014. júl. 17. 19:04
 4/14 anonim ***** válasza:
Akkor mellkasröntgennél miért kell levenni a felsőt, ha a bugyin átmegy a rtg sugár? A pólón nem megy át csak a bugyin? Engem is MR-eztek már és az más...
2014. júl. 17. 19:26
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat.
2014. júl. 17. 21:04
 6/14 anonim ***** válasza:
77%

Szia.

Képalkotós vagyok, 5 év szakmai tapasztalattal.

Ha a köldöködben van ékszer max azt kell kivenned. máshol maradhatnak az ékszerek.

Ha háti gerinc akkor a melltartót le kell venni, de ha kellemetlenül érzed magad akkor sportmelltartót vegyél fel. de akár kérheted azt is, hogy kapj egy vékony lepedőt -mi így is röntgeneztünk, gond nélkül lehetett, aki tudja a szakmát az megoldja,de ez egyéni és főleg asszisztens függő-.

ha ágyéki és medence rtg akkor a nadrágot elég letolni combközépig és a fehérnemű maradhat. strasszos fehérneműt nem ajánlott felvenni,mert látszik a rtg felvételen.

2014. júl. 18. 01:33
 7/14 anonim ***** válasza:
4-esnek mondanám,a mellkas rtg és a medence felvétel technikai adatai között nagyon sok eltérés van. más sugárdózist és keménységet használunk. a póló sokat csalhat a mellkas rtg-nél (kazetta méret választásnál) főleg ha kezdő az asszisztens.
2014. júl. 18. 01:36
 8/14 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy az ilyen kérdéseknél mindig felbukkan valaki, aki laboros x év tapasztalattal, képalkotós y év tapasztalattal, ápoló z éve vagy mittudomén...
2014. júl. 18. 08:57
 9/14 hétangyal ***** válasza:
100%
NEM KELL LEVETKŐZNI!!!! Én már voltam ilyenen, farmerben röntgeneztek, csak ki kellett gombolni a nadrágot, hogy ne legyen szoros.
2014. júl. 18. 21:16
 10/14 hétangyal ***** válasza:
Olvastam az egyik hozzászólásban, hogy a mellkasröntgent említették. Én a kórházban mellkasröntgenen is voltam, és amikor neki akartam szokás szerint vetkőzni, rám szóltak, hogy felesleges, nem kell levetkőznöm. Úgy tűnik régebben feleslegesen vetkőztették le az embert.
2014. júl. 18. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!