A CT-nek vannak veszélyei?
A CT tényleg káros a sugárzás miatt. Ami nem káros az az MR. Egy alkalomtól nem lesz semmi bajod, engem sajnos évente kétszer röntgeneznek meg olykor CT-znek. :S
Egyébként egy orvos mondta, hogy káros... Gondjaim vannak a baj csípőmmel, és azt mondta, egyelőre azért nem csináltat CT-t, mert még fiatal vagyok és nem szültem, ezért nem akarja még sugázrással bombázni a petefészkem.
én is fiatal vagyok de sajnos 3 hónap alatt 12 alkalommal voltam röntgenen és egyszer CT-n és hamarosan ismét megyek CT-re (mellkas CT a tüdőmet vizsgálják)
20/L
nekem is csináltak agyit, nem tudtam, hogy veszélyes lenne.
max az a lötyi amit injekcióban beléd nyomnak, hogy jobb kép legyen a képernyőn(talán az ereket megfesti), max az lehet veszélyes néhány embernél
"Egy koponya CT-n 1,5 millisievert sugárdózist kapsz és ezzel a dózissal együtt több sugárzás ér összesen ebben az évben mint egy atomerőmű dolgozóját."
Jézusom, ez azért ijesztő:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!