Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért van koncentrációs- és...

Miért van koncentrációs- és memóriazavarom?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy akár mennyire is akarok figyelni sehogysem tudok koncentrálni egy dologra? 14 éves vagyok, és nem tudok koncentrálni a tananyagra. Ha egy könyvet olvasok akkor oda tudok figyelni, értem is amit olvasok de utána ha fel kell idézni mit olvastam csak nagyon felületesen tudom. Elég sokat gépezek és telefonozok lehet hogy ezek lefárasztják az agyam és ezérz van ez? Vagy valami más állhat a tünetek mögött?
2014. júl. 4. 14:13
 1/3 A kérdező kommentje:
Félek, mert 14 évesen tudni kellene figyelni egy dologra és felidézni azt :S
2014. júl. 5. 00:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyszeri elolvasás után még csak a szöveg megértése történik, ahhoz hogy rögzüljön valamennyire, legalább 3x kell újra elolvasnod.

Létezik egy úgynevezett SQ3R technika, vagyis survey, question, read, recite, review. Bővebben itt olvashatsz róla:

[link]

Egyébként az is lehetséges, hogy pótolnod kéne az omega 3 zsírsavat a szervezetedben(memolife max pl.) és az alvással is lehetnek problémáid. Ha annyit gépezel, akkor fordítsd azt az időt hasznos dolgokra, kutakodj a témában, nagyon sok jó ötletet lehet találni! :)

2014. júl. 6. 10:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Fura, én ha odafigyelek, eléggé részletesen vissza tudom idézni. Biztos, hogy érdekes számodra az a könyv? :)

Szerintem olvass többet, esetleg vezethetsz magadnak olvasónaplót, amiben leirod akár egy novella cselekményét, véleményezed stb. Nyári szünidő alatt van idő erre. :)

Tanulásnál pedig min 3x kell elolvasnod az anyagot. 1x olvasás nem elég.

2014. júl. 6. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!