Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mikor borotválkozzak?

Mikor borotválkozzak?

Figyelt kérdés
14 évesen elkezdtem borozválkozni. Most ár betöltöttem 15. életévemet és általában 6-7 naponta borotválkozom kb. 4-5 hónapja. Kb. 4 napon belül visszanő az arcszőrzetem 1-3 miliméteres hosszúságúra. Ekkor már leborotválhatom? Vagy továbbra is jó az egyheti borotválkozás még egy darabig?

2014. jún. 30. 15:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt csak Te érzed! Ha szükségesnek látod, borotválkozhatsz 4 naponta is!

A közhiedelemmel ellentétben a borotválkozástól nem lesz erősebb az arcszőrzeted és gyorsabban sem nő majd, tehát ez tényleg csak rajtad áll!

2014. jún. 30. 15:41
 2/6 anonim ***** válasza:
51%

Az igazság viszont az,hogy minél sűrűbben borotválkozol annál dúsabb lesz a szőrzet.A vastagságán nem változtat.Azt az idő hozza.

A lényeg,hogy teljesen mindegy.

Annyiszor ahányszor szükségét érzed.Csak rajtad áll.Az arcszőrzet úgyis változik ha akarod,ha nem.

Én saját tapasztalatból mondom,ha sűrűn hagyod megnőni (szakállt növesztessz) akkor mintha lelassítanád a növését egy picit,de ahhoz szőrösnek kell lenni. :) ami nem mindig előnyös :)

Már vagy 4 éve én is ráuntam,hogy ezzel foglalkozzak,borotválkozok amikor kell.Ha egy hétig tespedek itthon akkor csúnyán megnövesztem.

2014. jún. 30. 16:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Azt, hogy ki mennyire lesz szőrös a genetika határozza meg. A bőr alatt a szőrtüszők mennyisége adott. Nem lesz se több, se kevesebb a borotválástól tehát nem lesz dúsabb sem. A szőr a serdülőkorban a hormonok hatására kezd el nőni és erősödni (lásd:tanner-féle beosztás/tanner scale).

"Borotválás után a borosta durvábbnak látszik, hiszen a szőrszálak némileg vastagabb töve láthatóvá válik. Aztán minél tovább nőnek a szőrszálak, annál lágyabbá lesznek. Tévhit, hogy a szőrszálak borotválással egyre sötétebbé válnak. Csak úgy tűnik."

[link]

"A borotvától nem lesz több szőrtüsző, amiből több szál nő, illetve nem hat egyáltalán a bőrben ülő szőrszemölcsre ami az új szálakat "teremti" "

[link]

"Bár a legtöbben a mai napig úgy tartják, hogy a borotválás erősíti a hajat és a szőrszálakat, a tudományos vizsgálatok nem ezt igazolják."

[link]

2014. jún. 30. 16:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A tudományos vizsgálatok,meg nem most tévednének először!!

Én meg annak hiszek ami látok és tapasztalok!!!!!

2014. jún. 30. 16:27
 5/6 anonim ***** válasza:
De ettől függetlenül érdekes amit írtál!
2014. jún. 30. 16:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat:))
2014. jún. 30. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!