Mikor borotválkozzak?
Ezt csak Te érzed! Ha szükségesnek látod, borotválkozhatsz 4 naponta is!
A közhiedelemmel ellentétben a borotválkozástól nem lesz erősebb az arcszőrzeted és gyorsabban sem nő majd, tehát ez tényleg csak rajtad áll!
Az igazság viszont az,hogy minél sűrűbben borotválkozol annál dúsabb lesz a szőrzet.A vastagságán nem változtat.Azt az idő hozza.
A lényeg,hogy teljesen mindegy.
Annyiszor ahányszor szükségét érzed.Csak rajtad áll.Az arcszőrzet úgyis változik ha akarod,ha nem.
Én saját tapasztalatból mondom,ha sűrűn hagyod megnőni (szakállt növesztessz) akkor mintha lelassítanád a növését egy picit,de ahhoz szőrösnek kell lenni. :) ami nem mindig előnyös :)
Már vagy 4 éve én is ráuntam,hogy ezzel foglalkozzak,borotválkozok amikor kell.Ha egy hétig tespedek itthon akkor csúnyán megnövesztem.
Azt, hogy ki mennyire lesz szőrös a genetika határozza meg. A bőr alatt a szőrtüszők mennyisége adott. Nem lesz se több, se kevesebb a borotválástól tehát nem lesz dúsabb sem. A szőr a serdülőkorban a hormonok hatására kezd el nőni és erősödni (lásd:tanner-féle beosztás/tanner scale).
"Borotválás után a borosta durvábbnak látszik, hiszen a szőrszálak némileg vastagabb töve láthatóvá válik. Aztán minél tovább nőnek a szőrszálak, annál lágyabbá lesznek. Tévhit, hogy a szőrszálak borotválással egyre sötétebbé válnak. Csak úgy tűnik."
"A borotvától nem lesz több szőrtüsző, amiből több szál nő, illetve nem hat egyáltalán a bőrben ülő szőrszemölcsre ami az új szálakat "teremti" "
"Bár a legtöbben a mai napig úgy tartják, hogy a borotválás erősíti a hajat és a szőrszálakat, a tudományos vizsgálatok nem ezt igazolják."
A tudományos vizsgálatok,meg nem most tévednének először!!
Én meg annak hiszek ami látok és tapasztalok!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!