Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fogszabályozó használatánál...

Fogszabályozó használatánál feltétlenül ki kell húzni a hátsó fogakat?

Figyelt kérdés
Kicsit kuszán nőttek a fogaim,ilyen kis vámpírosan és sokat gondolkodtam már rajta hogy csináltassak fogszabályzót,de több ismerőmnek is akinek van/volt ki kellett húzni a hátsó fogaikat és ez engem kicsit megrémiszt,amúgy is utálok fogorvoshoz meg ilyen helyekre járni.Vkinek tapasztalat vagy vmi tanács?Nemtudom hogy érdemes e belevágni.Előre is köszönöm!
2014. jún. 23. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem keskeny volt a szájpad-ívem,ezért majd egy évig csak azt tágította a fogorvos! A csálé fogaim helyrefordítása csak azután következett, hogy lett hely. Nekem is több ismerősömnek húztak,mert így kényelmesebb volt a dokinak. Nyilván van olyan borzasztó fogsor is,hol nincs más megoldás. Mindenképp olyan fogorvossal kezdj,aki panorámaröntgennel,esteleg CT-vel is megnéz és nem a fogóval vár az ajtóban. Esetleg annyi,hogy nem vajon a bölcsességfogakat húzták ki az ismerőseidnek? Azokat jobb is eltávolítan,mert úgyis hamar tönkremennek és begyulladva fájdalmasabb. Nekem két bölcsességfogat húzott az orvosom,mindkettő kb.10 másodperc volt,pedig jó gyökeresek voltak:D. 2-3 óra múlva kajáltam,mert összehúzódott és nuku fájdalom :D:D.
2014. jún. 23. 13:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy hogyan helyezkednek el a fogak, illetve mekkorák azok a fogak.

Ha a fogak, amiket a fogszabályozó visszahúz a megfelelő helyre elférnek a szájban, tehát nem fog más fognál helyhiányt okozni, akkor nem fognak fogat kihúzni.

Amennyiben nem férnek el a fogak, úgy igen. Nekem 13 évesen volt fogszabályzóm, de nekem eleve nagy méretű fogaim vannak, így nem fért volna el a fogsorom, tehát nekem 3 egészséges fogamat kellett kihúzni ahhoz, hogy rendben legyen a fogsorom a fogszabályozás miatt. Amúgy túléltem, nem volt semmi gond, nem is látszik, hogy nincs meg 3 fogam, mert ahogy a többi visszament jó helyre, úgy pont betelt a fogsorom.:)

2014. jún. 23. 13:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Nincs kép?

Nagyon torlódnak a fogak?

Akkor a bölcsi fogat érdemes kivetetni

2014. jún. 23. 14:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Általában egy-két fogat sajnos el kell távolítani
2014. jún. 23. 14:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeteket!:)
2014. jún. 23. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!