Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Allergia gyógyszer + alkohol?...

Allergia gyógyszer + alkohol? (többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Allergia gyógyszert szedek és tudom, hogy mellé nem szabad alkoholt fogyasztani. Mivel ma van a barátom 18. szülinapja, meghívott bulizni. Nem szeretnék sokat inni, maximum 1-2 sört. A mai gyógyszert nem vettem be ma reggel. Szabad így?

2014. jún. 21. 19:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Üdv!

Lehet, hogy már késő, mert már javában bulizol, de azért talán a későbbiekre még jól jön a válaszom akár neked, akár másnak.

Szóval, ha TÉNYLEG csak 1-2 sört iszol meg, attól semmi bajod sem lesz. De ehhez igazából tudnom kéne az allergia gyógyszered nevét és abból pedig már lehet tudni, hogy az a típus mennyire erős gyógyszer.

Az, hogy a mai adag gyógyszered nem vetted be, nem jelent semmit, és nem értél el vele sok mindent, ugyanis a napokkal-hetekkel ezelőtt beszedett gyógyszerek hatóanyagai ugyanúgy benne vannak a szervezetedben, ez nem úgy működik, hogy ha ma nem veszed be, akkor olyan, mintha azt a gyógyszert nem is szednéd. Van egy úgynevezett szervezetből való kiürülési idő, ami a gyógyszertől függ.

Összefoglalva: 1-2 sörtől bajod nem lesz, de töményet, vagy esetleg sok "gyengébbet" sem ajánlatos inni!

A holnapi gyógyszered pedig mindenképp vedd be, mert az már nem tesz jót, ha 2 napot is kihagysz!

Példának és a megnyugtatásod okáért vannak olyan gyógyszerek, amik a hormonháztartásra hatnak (pl.:fogamzásgátló, pattanás elleni gyógyszerek, stb.). Na ezek mellé is azt ajánlják, hogy ne igyon az illető, DE ha megiszik 1-2 sört 1 hónapban max, akkor még semmi észrevehető baja sem lesz!

Remélem tudtam segíteni! :)

2014. jún. 21. 21:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Cetirizint szedek :) Amúgy nem lett semmi gond, minden oké volt.
2014. jún. 23. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!