Antibiotikumra alkohol?
Figyelt kérdés
Körülnéztem már itt gyakorin ezzel kapcsolatban és eléggé megosztóak a válaszok. Ospamoxot szedek, 5 nap múlva megyek bulizni és jó lenne legalább 1-2 sört meginni. Egy nappal előtte veszem be az utolsót. Előre is köszönöm!2014. ápr. 27. 10:16
1/4 anonim válasza:
Bele kell, hogy legyen írva a tájékoztatóba. Én például fog-íny elfertőződésre szedtem egy fajta antibiotikumot, aminek a papírjaiban semmi nem volt erről írva, rákerestem a neten, és találtam egy oldalt, ahol leírták, hogy nincs efféle megkötés. De ha van, az konkrétan bele kell, hogy írják. Amúgy nem tudom, hogy milyen fajta gyógyszer az, amit szedsz. De szerintem inkább 3 nappal előtte kellene bevenni az utolsót. Én régen volt, hogy Xanaxot szedtem, és egy Karácsonytól Újévig terjedő időre átmenetileg leálltam vele, mert akkor akartam azért inni. Semmi bajom nem lett, csak néha éreztem valami fura bizsergést a testemben. Bár te csak antibiotikumot szedsz, aminek meghatározott szedési ideje van.
2/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm :)
2014. ápr. 27. 11:36
3/4 anonim válasza:
Manapság a bolti élelmiszerekkel többet ártasz magadnak, mint egy-két sörrel. Elvileg azért nem szabad-NA inni az antibiotikumra, mert azzal is jelentősen terheled a májadat, és ha még nyomatsz rá némi alkoholt is, akkor dupla terhelést rósz rá. Valójában a májad nap mint nap akkora kihívásokkal néz szembe, hogy egy ilyen kis eltévelyedést röhögve hárít.
4/4 A kérdező kommentje:
Tehát nulla alkohol, köszönöm!
2014. ápr. 28. 17:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!