Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem hallok semmit a...

Miért nem hallok semmit a fonendoszkóp membránján keresztül?

Figyelt kérdés

Nem vagyok orvos és nem is szeretnék az lenni, viszont érdekelt, hogy miket hallhatok a fonendoszkóppal!

Éppen ezért vettem egyet, össze is raktam a részeket, viszont sajnos csak a harang részen keresztül hallok hangokat! A membrános oldalát használva konkrétan semmit nem lehet hallani! Mintha füldugó lenne a fülemben!

Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Esetleg én nem raktam össze jól, vagy esetleg hibás?

2014. jún. 18. 22:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Fordítsd el, az enyém (Littmann) olyan, hogyha átfordítom, akkor a haranggal hallok, de a membránnal nem, és fordítva.
2014. jún. 18. 22:21
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de ez természetesen megtörtént! Hiába fordítom meg a fonendoszkóp fejét, akkor is hangtalan.

Ha a harangot rakom a testre, akkor hallok hangokat, ha pedig a membránt rakom a testre akkor semmi hang. Ebben a második állásban viszont ha hozzáérek a haranghoz,akkor azt hallom!

Ennél részletesebben már nem tudom leírni! Ezek alapján van valakinek valamilyen ötlete?

2014. jún. 18. 22:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Az első nem arra gondolt, hogy a membránt tedd a bőrfelszínre, hiszen ez egyértelmű.

A válaszadó arra célzott, hogy pl. a Littman típusú fonendoszkópoknál a fejet el kell forgatni a CSŐHÖZ KÉPEST.

2014. jún. 18. 22:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötletet, de már ez is megtörtént! a létező összes módon forgattam/helyeztem el és még mindig a legkisebb hangot se hallom rajta sajnos...
2014. jún. 18. 23:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Nincs hozzá használati utasítás?
2014. jún. 18. 23:18
 6/6 anonim ***** válasza:

"össze is raktam a részeket,"

Milyen fonendoszkóp az, amelyiket össze kell rakni? :D

Az enyém egyben volt.

2015. júl. 23. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!