Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fiatalon elköttetés?

Fiatalon elköttetés?

Figyelt kérdés

Ha egy fiatal lány vagy fiú már fiatalon 20on évesen tudja,hogy nem szeretne soha gyereket,akkor elvégeztetheti a műtétet?

Mi erre a jelenlegi jogszabály?

2014. jún. 17. 21:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%

persze, fogadhat örökbe, de az nem a saját - vérszerinti - gyereke lesz.

Hány pár próbálkozik SAJÁT gyerekkel, és miután nem sikerült csak azután fogadnak örökbe gyereket.

Tudod milyen fájdalmas a szülés (kérdezem férfiként)? Sokkal egyszerűbb lenne egy árvát örökbe fogadni, de nem, mindenki saját gyereket akar.

2014. jún. 17. 21:38
 12/20 anonim ***** válasza:
11%
dehogynem csak védekezzenek rendesen :) azért normális védekezés mellet nem szoktak az emberek teherbe esni... ne a GYÍK-os kérdezőkből ítélj mert itt csodák csodájára mindenki védekezés mellett esik teherbe :D
2014. jún. 17. 21:39
 13/20 A kérdező kommentje:

26 éves vagyok.

18 évesen sem akartam gyereket és most sem akarok.

De ha valaha is szeretnék,akkor örökbe fogadnék egy szerencsétlent,akit eldobtak.

Megnyomorítják ezek a barmok rengeteg ember életét.

Gondolom annak örülnek,ha besikerülnek a gyerekek,aztán az nem baj,ha nincs rá anyagi háttér vagy stabil kapcsolat,akkor is szüld meg.És termeld nekik a rabszolgákat.Az,hogy milyen minőségben élsz,őket nem zavarja.

Remélem egyszer eltörlik a modern rabszolgatartást.

2014. jún. 17. 21:40
 14/20 A kérdező kommentje:

Nézd.

A szeretet nem vérhez köthető.A buta embereknél lehet.

Ha csecsemő kora óta te neveled a gyereket,akkor semmi különbség nincs.Mit számít az,hogy kinek a génjeit hordozza.

Ez egy hülyeség.

Amikor kiderül,hogy elcserélték a gyerekeket a kórházban,a gyerek akkor is ahhoz fog ragaszkodni aki nevelte,nem a vérszerinti szülőhöz.

Persze,ez lenne az ideális.De vannak emberek akik nem teherik meg,nem kockáztathatják meg,hogy sajátjuk legyen.

Ezzel nem fognak tömegesen elmenni elköttetni magukat.

Csak attól vonják meg,akinek tényleg szüksége van rá.

2014. jún. 17. 21:43
 15/20 A kérdező kommentje:

Aki nem akar szülni mindent meg fog tenni,hogy ne is essen teherbe,de mindig ott lesz az az 1-2% esély,és az abból adódó stressz,mert nem 100%os egyik védekezés sem.

Aki pedig nem akar szülni,és teherbe esik,akkor elveteti.

Az jobb lenne?Szerintem nem.

Egy felnőtt ember pedig ha 35-40 évesen is rátör a nagy anyai ösztön,akkor is feltudja fogni,hogy ő döntött így.

A döntéseknek következménye van.

A társadalom a hibás,mert azt hitetik el velük,meg az a divat,hogy a "nem saját gyerek" nem olyan értékes.

Semmi köze az anyai ösztönökhöz ennek.

2014. jún. 17. 21:50
 16/20 anonim ***** válasza:
Ha komolyan szeretnéd, szerintem inkább külföldön intézd el, mert jelen állás szerint ebben az országban soha nem lesz jogunk rendelkezni a saját testünk felett. Ha nem akarsz gyereket, az a magánügyed, senki nem bírálhat miatta, és pláne senki nem tilthatja meg a korodra vagy más ócska indokra hivatkozva, hogy elköttesd magadat.
2014. jún. 17. 22:53
 17/20 A kérdező kommentje:

De ez annyira szomorú.

Nem előre haladunk,hanem visszafelé,sajnos.

Ezek a radikális szabályozások amúgy sem érik el a céljukat,szerintem.

2014. jún. 17. 23:28
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

B_ssza meg, én még a 2006 utáni törvényt ismertem, azaz hogy nálunk is van önrendelkezés, 18 után gyerekszámtól függetlenül lehet pete- vagy ondóvezetéket elkötni...

Erre behozzák ezt a g_ci f_szaságot, fel vagyok háborodva. Meg akartam korábban csináltatni, de kicsúsztam. Hülyeség, hogy 20 évesen nem lehet felelősségteljesen dönteni. Én 10 évesen tis tudtam, 15 évesen is, 20 évesen is, 25 évesen is, és most harmincasként is hogy 100%-ra nem akarok gyereket, mit pofázik bele az állam az önrendelkezési betegjogba?

A "megbánós" duma meg hülyeség, mint látszik a cikkből, 30 alatt eleve nem sokan köttették el - gondolom azok közt is volt akinek már volt gyereke (akár több), örökletes beteg, érzékeny a fogamzásgátlókra vagy egyszerűen TUDTA. Ebben a kérdésben legyen már az emberé a felelősség, ne állambácsi játssza a dadus szerepét, aki megbánja, így járt, nem perelhet.

Szóval elnézést a kérdezőtől a kirohanásért de nekem is lenne kérdésem. Melyik országba lehet kimenni ilyet elvégeztetni a legrövidebb várakozási idővel? (Ami nem hat hónap, én azt is sokalltam).

2014. jún. 17. 23:56
 19/20 A kérdező kommentje:

Nem tudom sajnos.

De gyanítom a nyugati-európai országok többségében engedélyezett.

2014. jún. 18. 14:20
 20/20 A kérdező kommentje:

Talán Ausztriára tippelnék,ami legközelebb van.

A többi ország,ami velünk szomszédos,szintén elmaradott vagy elmaradottabb.szerintem.

2014. jún. 18. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!