Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Honnan tudhatom, hogy ez...

Honnan tudhatom, hogy ez nyirokcsomó gyulladás vagy csak simán meg van duzzadva?

Figyelt kérdés

Ágyéki részen van. Fáj, de nincs kipirosodva. Milyen orvoshoz kell fordulnom? Tegnap előtt vettem észre.

19L

2010. jan. 3. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:
nyomásra fáj? ha igen akkor valszeg azért van megduzzadva mert gyulladás van az ágyékod környékén. esetleg felfáztál, vagy vmi hüvelygyulladás lehet. vagy akármi más gyulladás ott a környéken.-
2010. jan. 3. 14:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Nyomásra fáj, és lépcsőzésnél.
2010. jan. 3. 14:37
 3/6 anonim ***** válasza:

A nyirokcsomók a szervezetben elszórtan, a nyirokerek mentén elhelyezkedő szervek a nyak, a hónalj, a mellkas, a has és az ágyék régiójában. Szűrő funkciót töltenek be.

Ha a szervezet kórokozóval találkozik, a nyirokcsomókban gyors szaporodásnak induló limfociták (fehérvérsejtek egyik típusa) segítségével felvesszük a küzdelmet a fertőzéssel szemben

A nyirokcsomók gyulladása és megnagyobbodása között nem lehet éles határt vonni. A nyirokcsomók megnagyobbodása az esetek nagy részében ártalmatlan és nyom nélkül gyógyuló megbetegedés, de minden esetben a kórok felderítése szükséges!

Nyirokcsomó megnagyobbodást okozhat gyulladás, fertőző betegség, autoimmun betegségek, nyirokrendszert érintő tumorok (limfómák), leukémia, és más szervek daganatos elváltozásai, melyek a nyirokszervekbe történő áttét képzésével okozzák a nyirokcsomók duzzanatát.

Nyirokcsomógyulladás (lymphadenitis). A fertőzéssel (infekció) szembeni küzdelem eredménye a nyirokcsomó gyulladása. A megbetegedést kiváltó kórokozók széles palettán mozognak.

Hú, ez így egész ijesztően hangzik. Valószínűleg, egy egyszerű fertőzés okozta nálad, amin most dolgozik a szervezeted. Gyógyulást!

2010. jan. 3. 15:04
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, ezt én is elolvastam. Csak nem értek belőle semmit:)
2010. jan. 3. 15:09
 5/6 anonim ***** válasza:
amit bemásolt a 2. az aztírja h valszeg semmi bajod, csak gyulladás van a szervezetedben amit énis írtam (első).
2010. jan. 3. 15:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Aha, értem. Köszönöm.
2010. jan. 3. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!