Pszichiáterhez szeretném vinni a páromat. Mi az első lépés?
Alkohol gondokkal küzd, ami hatására teljesen elborul mindig az agya, legutóbb már rendőri segítséget kellett kérnem.
Ha nem iszik teljesen normális, de ha már iszik egy keveset akkor megőrül.
Pszichiáterhez vigyem vagy kedzje az alkohol elvonón? Ő szerinte nem kell alkoholelvonó, le tud szokni magától is, de szerintem kell neki segítség, talán segítene rajta, ha megbeszélhetné ezeket egy pszichiáterrel.
Mit gondoltok?
A psziciháternek mit mondjunk? Sosem voltam még ilyen helyzetben, nem tudom hol kell elkezdeni ezt az egészet.
Kedves Kérdező!
Először és férfi vagyok, ilyen szempontból nézem, pszichológiát is tanultam, de nem vagyok pszichiáter.
Nagyon sajnállak, próbálok tárgyilagos lenni.
Először is, amennyiben a férjed nem akarja, akkor nem fog sosem leszokni, hanem egyre rosszabb lesz a helyzet. A pofon nem sokáig fog váratni magára. Ha csak 1 hétig bírja, akkor nem akar leszokni: a legtöbb ember nem iszik hetente alkoholt.
A tünetekből ítélve a párod súlyosan alkoholfüggő. Amikor már ilyen tüneteket produkál az ember, akkor nagyon nagy a baj. Ő EGY ALKOHOLISTA.
Azt mondja hogy szeret? De ha szeret, akkor miért okoz neked fájdalmat? Én is szoktam inni alkalmanként,sőt évente egy párszor többet is a kelleténél, de sosem voltam agresszív azzal, akit szeretek. Ezt hidd el: aki igazán szeret valakit, az nem okoz neki szándékosan fájdalmat.
Az agresszivitást valamilyen nagy lelki sérülés okozza, valószínűleg gyerekkorában félresiklott valami az életében (általában apa vagy anya), és ez tört ki részegen belőle. Csak ez rendkívül veszélyes, mert akár emberéletbe is kerülhet.
Én azt mondanám, hogy hagyd el. Költözz külön. Bizonyítsok előbb, teljen el egy pár hónap, és ha úgy látod, hogy letett valamit az asztalra, akkor TALÁN.
Hátha beköszönt életedben egy másik férfi.
Ha nem változik, és nem érdekli, hogy nem vagytok együtt, akkor meg nem szeret.
Egyet azért jegyezz meg: AZ ALKOHOLIZMUS NEM GYÓGYÍTHATÓ!!! Örökké alkoholista marad, csak esetleg tünetmentesen. Teljes alkoholelvonással lehet csak vele együtt élni élhető életet.
Ha maradsz és gyereket szülsz nekik, örökké felelős leszel te is azért, hogy gyereked lelki sérüléseket fog szerezni (mert fog).
Tehát az én végső tanácsom: OTTHAGYNI, esetleg VÁRNI kb fél vagy 1 évet, hogy bizonyítson, azután ESETLEG újrakezdeni. Erősnek kell lenned, mert gondolom szeretnél egyszer gyereket, de így nem szabad. Örök félelem lenne a te és a gyereked élete!!!
Ha van kérdésed, szívesen válaszolok rá legjobb tudásom szerint.
Köszönöm szépen az utolsó választ, sokat segített.
Mondtam is neki, hogy teljen el pár hónap, vagy fél év, és ha addig kibírja, hogy nem iszik, akkor talán megpróbálhatjuk újra.
Olyan rossz most, még ezek ellenére is szeretem :( Szörnyű :(
Utolsó vagyok: Elhiszem, hogy nehéz, de hidd el, nincsen más megoldás. Még így is fenntartásom van, ha mondjuk kibír fél vagy 1 évet.
Hány évesek vagytok?
Szia!
22 évesen nehogy már "eltemesd" magad egy alkoholista mellett! Addig menekülj, amíg nincs semmi, ami hozzáköt (főleg gyerekre gondolok). Tudom, hogy szereted, de hidd el, hogy ő téged nem (csak mondja). Normális ember nem tőr-zúz, fenyegetőzik akkor sem, ha egy kicsit felöntött a garatra...
Amúgy az addiktológia foglalkozik a függőkkel, de ha ő nem akar leszokni, akkor ne várj csodát...
Egyetértek az előzővel Ilyen fiatalon ne csinálj hülyeséget,lépj le! Előtted az élet!!!
Tarts magadat többre annál, minthogy 22 évesen egy alkoholista mellett szenvedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!