Ha valakinek hegesre ég az arca miért nem műtteti meg? Van olyan, hogy nem lehet, vagy nem csinálják meg?
Ahol dolgoztam 1 ideig volt 1 nő, ainek össze volt égve az arca. Mindkettőn fehér hegek voltak eg a homlokán is. Amúgy látszott a vonásain, hogy nem lenne ő csúnya és fiatal (talán 35) lehetett. Sose kérdeztem, mert nem voltunk olyan viszonyban... de miért nem műttette meg? Gondolom talán a tb nem támogatja, de az arc egy olyan rész amit mindig mindenki lát és nem mindegy, hogy 35-40 évet milyen küllemmel élünk le. Vagy van olyan, hogy valakinek nem lehet valamiért plasztikáztatni, bőrátültetést csinálni? Az miért lehet?
Az ujjai is megégtek és ahol elválasztódnak ott úgy behegesedett a bőr hogy úgy láttam, hogy a mozgásban is akadályozza. Ilyen esetben sem támogatja a tb ezt sem? konkrétan a hüvelykujját alig tudja elmozdítani lejjebb, szinte 45 fokos szögben sem a heges bőr miatt, míg ugye normál esetben ez jó 90 fokban is megy. A tv-ben láttam mikor egy lánynak műtötték a kezét emiatt külföldön, és nagyon jól megcsinálták.
Kíváncsi vagyok ezekre, főleg arra hogy miért nem lehet, vagy hogy valaki miért nem csináltatja meg.
Ismerősöm kisgyerek korában égett meg.
14-szer műtötték. Ezek között volt ami plasztikai műtét volt, volt ami inakat, izmokat állított helyre.
A kezét ő sem tudja teljesen használni, de nem is tudják tovább javítani az állapotát több műtéttel sem.
A hegek eltüntetése már szépészeti műtétnek számítana, saját zsebből kellene fizetnie, a TB nem állja. Ráadásul több műtét lenne. És még az eredmény sem lenne 100%-osan garantált. Ráadásul melyik munkáltató venné jó néven, hogy a munkavállaló 4-6 havonta heteket táppénzen tölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!