Mitől viszket a fejbőröm? (csak nyáron)
Figyelt kérdés
Először is, közepesen sűrűnek és dúsnak mondanám a hajam. Idén direkt levágattam vállig érőre, hogy elkerüljem a viszketést. Szerintem nálam az lehet a probléma, hogy leizzadok a nagy melegben, és esetleg az izzadság az, ami ingerli a fejbőröm. A tarkómnál kezdődik, majd terjed a fülemig, és most ott tartok, hogy a fülem fölött is viszket az egész. Rágoogleztam a nyáron viszkető fejbőrre, de csak demodex atka, korpa, és pikkelysömör, amit eddig találtam 3 oldalon keresztül. Nekem mindhárom kizárt, korpát nem tapasztalok, nem hámlik a fejbőröm, és nem is hullik a hajam.2014. jún. 9. 07:58
1/6 anonim válasza:
Izzadságtól, nyáron többször kell hajat mosni és valami könnyebb sampon kell.
2/6 A kérdező kommentje:
Bőrgyógyászhoz nem, nem megyek el. Nem azért, mert lusta vagyok, hanem azért, mert biztosan felír valami hülyeséget (ami esetleg vényköteles és azért ő külön pénzben részesül, de én nem biztos, hogy meggyógyulok!), vagy azt javasolja, vegyek xy gyógysampont vagy biosampont.... Nem fogom elhagyni a samponomat, nem azzal van a probléma. Főleg, ha ősszel elmúlik ez a jellegű dolog.
2014. jún. 9. 08:02
3/6 anonim válasza:
Attól még lehet demodex atka, hogy nem korpásodik. Töröld át a szóban forgó területeket 70%-os alkohollal. Ha megnyugszik pár napra, akkor nyert ügy.
4/6 A kérdező kommentje:
Izzadságtól... Remek, köszönöm. Ennél többször már nem moshatok hajat.... Téli és nyári időszakban egyaránt kétnaponta mosok hajat. Minden nap nem merném, mert mégiscsak..... :)
2014. jún. 9. 08:03
5/6 anonim válasza:
Attól is viszkethet, ha kétnaponta mosod, kiszárad a fejbőröd a sampontól és azért viszket. Nekem is viszket hajmosás után 1-2 napig,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!