Betaloc gyógyszer mire van?
A metoprolol az ún. béta-blokkoló szerek csoportjába tartozik, azon belül is a szelektív béta 1-blokkolók közé. A Betaloc ZOK terápia alkalmazásával a szervezetben a stressz hatására termelődő hormonoknak a szívben és a vérerekben, továbbá egyéb szervekben, azaz a vesékben és az agyban is megtalálható béta 1-receptorain keresztül megvalósuló hatása mérsékelhető.
A Betaloc ZOK-ot az alábbi betegségek kezelésére alkalmazzák:
- Magasvérnyomás-betegség, ill. a magas vérnyomás következtében fellépő szövődmények, azaz agyi vérkeringési zavar, szívroham és a hirtelen halál esélyének csökkentése. (Magas vérnyomás: csökkenteni kell a vérnyomást és mérsékelni a szív-érrendszeri és szívkoszorúér betegségekből eredő halálozást (beleértve a hirtelen halált is) és a megbetegedési gyakoriságot).
- Szívroham és a következő szívroham megelőzése (Szívinfarktus utáni állapot fenntartó kezelése).
- Stressz okozta vagy terhelés kiváltotta szívtáji szorító érzés és mellkasi fájdalom szívkoszorúér betegségben szenvedő betegekben.
- Szívelégtelenség: túlélés esélyének növelése, kórházi kezelésre történő felvételek számának csökkentése, tünetek enyhítése.
- Pulzusszámbeli eltérések szívbetegekben, különösképpen gyors szívverés jelentkezése. - Gyors vagy szabálytalan szívverés tünetei, nem szívbetegekben.
- Migrénes rohamok megelőzése.
Most altatót mondjunk, vagy hogy mi a betaloc?
Elég rossz kérdés.
A Betaloc egy szívritmusszabályzó és vérnyomáscsökkentő gyógyszer.
De azt azért hangsúlyoznám, hogy aki nem ért hozzá az inkább ne írjon semmit...főleg ne hülyeségeket...semmi köze a nyugtatóhoz...úúúristen...
Én is azt szedek már lassan 3 éve pedig még csak 17 éves vagyok..sajnos nagyon magas a vérnyomásom....de mostmár Betaloccal nagyon jó....
De ne keverjük már a nyugtatóval...a kettő között hatalmas különbség van..
Bár addig jó amíg nem ismeritek, higgyétek el...
Én majdnem 2 éve szedem, szapora pulzusra kapom.Nem nyugtató, egyáltalán nem. Volt olyan, még mielőtt ezt szedtem, hogy elmentem orvoshoz, meghallgatta a szívem, és szívritmuszavart vett észre. Ez akkor nem jelentkezett, amikor a kardiológusnál voltunk, így arra nem kapom. De az ilyen tüneteim is ritkultak, már szinte egyáltalán nincs, pedig stressz az van bőven.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!