Mit tegyek hogyha a lányomnak súlyos személyiség zavara van?
Elsőre talán érdemes lenne elbeszélgetni vele kedvesen, alapvető dolgokról. Pl., hogy ő kicsoda, mit jelent az, hogy férfi és nő, milyen nemi szerepek, feladatok léteznek, milyen szerepet kell majd betöltenie a családban, stb. Mindezt úgy, hogy ne ijessze el, hanem inkább érdekes, izgalmas, ugyanakkor felelősségteljes kihívásnak érezze. Fontos a türelem és a kedvesség.
Ha nagyon nem változna a helyzet, szakembert kell felkeresni.
Ebben a korban sok ostobaságot hall az osztálytársaitól, mindenféle elmebeteg dolgokat mondhatnak neki, ostoba nézeteik lehetnek. A lányod ezt hallja, ez beépülhet a gondolkodásába, ezt tarthatja normálisnak idővel, ha nem hall más álláspontokat. Szerintem egyelőre nem probléma ez, de beszélni kéne vele, és értelmes dolgokkal "tömni a fejét", normális dolgokkal, hogy ne csak az hasson rá, amit a tévében lát vagy a világban hall, mert annak jelentős része félelmetes ostobaság.
én 12 évesen szerelmes voltam a kutyánkba... fogadd el, és ne bántsd emiatt... ez egyáltalán nem személyiség zavar, hidd el, nekem van az is, és nem akarsz olyan gyereket mint én vagyok/voltam...
12 évesen még kamasznak sem lehet mondani szerintem egy gyereket, de ha conchita wurstbe gyerek"szerelmes" akkor nyugodj meg, legalább nem egy kislányba, vagy egy másik fajba, hanem legalább egy a médiában rengeteget mutogatott "férfiba"...
max mutass neki példát, és ne nézzetek otthon olyan szenny csatornákat, amikben ilyen dolgokat láthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!