Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Akinek szívinfarktusa volt...

Akinek szívinfarktusa volt sztent beültetéssel, az alapból jogosult -e az adójából levonni a "súlyos fogyatékosság miatt levonandó" havi 4.900 Ft -ot (a tavalyi évre)?

Figyelt kérdés
A médiában úgy hangzott el, hogy pl. szív - és érrendszeri betegségek is ide tartoznak. Kell - hozzá külön orvosi igazolás - kifejezetten erre a célra? A neten található az a korm rendelet, ahol a jogosultsági betegségkódok fel vannak sorolva (BNO ? - kódok). Az én leleteimen 4 számjegyű kódok vannak, a neten a listán pedig 3 számjegyűek. Ez kizáró ok lehet számomra?
2014. márc. 20. 13:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha alapból kevesebb számjegyű a kód, akkor biztos nem jó.
2014. márc. 20. 13:08
 2/4 anonim ***** válasza:
írd meg priviben a kódjaidat!
2014. márc. 20. 13:17
 3/4 Andizsuzsi ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a szívbetegségek közül a III-IV. NYHA stádiumúak tartoznak ide. Természetesen kell orvosi igazolás.

Önmagában a 4 jegyű BNO kód nem probléma, az csak alábontás.

2014. márc. 20. 13:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Andizsuzsitól kérdezném, hogy mi is az a III - IV. NYHA, és hol tudnám azt megnézni, hogy én abba tartozom - e ?
2014. márc. 20. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!