Szerintetek megmarad a helye?
Testvéremmel meg a haverjaival kimentünk horgászni görbére egy meleg napon.Sajnos nem mentem a fa alá mert nem féltem hogy leégek (akkor még nemtudtam hogy nagy gondok lehetnek) és a bőröm leégett a karomon (de csak a fele,ameedig ért a póló újja onnantól),hazamentünk egyből bekentem testálpolóval és 4-5 napig minden ok volt már azthittem teljesen megúsztam erre egy nap arra ébredek hogy hámlok.Olvastam hogy leégés esetén szeplők meg ilyenek maradnak és csúnya lesz a bőr.
De nekem nem nagyon hámlik,csak ilyen fehér kis lukyak vannak 1-2 nagyobb és nincs gyulladás,fekély meg ilyenek.Nem viszket,meg semmi.Szerintetek megmarad a helye?
Te még sose hámlottál?
Nem marad meg, bár ha erősen hámlasz, akkor a napon szerzett színed kissé egyenetlen lehet, de majd elmúlik az is, mert lekopik, vagy lebarnul megint.
Nagyon vigyázz máskor a leégéssel, mert azért okoz durva dolgokat.
A napfény késői káros hatásai általában a fényártalmat követően hónapokkal, évekkel alakulnak ki. A mélyebb, hólyagos napégés után szeplők, apró pigmentfoltok jelennek meg, melyek tartósan megmaradnak. Fototoxikus bőrgyulladás után a szer alkalmazási helyén élesszélű barna folt marad vissza. Jellegzetes pl. a fül előtti területen, parfüm miatt kialakulva.
Részletek: [link]
Igen, de ami neked van, az nem hólyag, hanem sima hámlás, foltokban, pöttyökben válik fel a bőr, kilyukad, aztán lefoszlik - ez teljesen normális. A hólyagos napégés elég súlyos, és a leégés utáni pár órában már tapasztalható. Neked napokig nem volt semmi bajod, ami az akut problémákat eleve kizárja. Neked egy teljesen normális forgatókönyv szerint lezajlott hámlásod volt, valószínűleg a bőrödnek hirtelen sok volt a nap, de nem égtél meg a szó súlyos, orvosi értelmében.
Szeplősödni persze lehet gyengébb napégés alkalmával is, de már azt is látnád.
Manapság az alap a jó erős naptej, mikor nyáron a szabadban vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!