Néhány ember mire van fel annyira oda az egészséges életmód iránt?
Én mindenből eszek, csak mindenből mértékkel :D Mégis egészségb. uzinak neveznek,mert nem zabálom magam kétpofára.
Ilyen a mostani divat, divat egészségesnek lenni, meg sportolni...
Mindenkinek más jelent örömöt. Szerintem a dohányzás, alkohol, drogok, mértéktelen evés összességében nem akkora öröm. Oké, 5 percig élvezel egy finom ételt, de utána elmúlik ez az érzés nyomtalanul. Nekem a szellemi dolgok sokkal nagyobb örömet jelentenek. Zenét is tanulok (nem ez a szakmám, csak hobbiból), nekem a legnagyobb örömöt a kiscsoportos zenélés jelenti (akár éneklés, akár hangszeres). A munkámat is szeretem, persze megdolgoztam érte, hogy olyan munkám legyen, amit szeretek: kitartóan tanultam. Gyerekeket is szeretnék, és bízom benne, hogy ez is örömet fog okozni. Persze ezt még nem tudom előre.
Ezzel azt akartam megvilágítani, hogy az ilyen alacsony szintű örömökről való lemondás lehetőséget teremt számomra, hogy magasabb szintű, hosszabb távú örömhöz jussak. Szerintem megéri. Ehhez persze az kell, hogy hajlandó legyek eleinte sok energiát befektetni, bízva abban, hogy meg fog térülni. Most sok korábbi ilyen befektetésem kezd megtérülni, de ezt persze nem lehetett előre teljesen biztosan tudni, inkább csak a családi mintát követtem, bele sem gondolva a dologba. De örülök, hogy így tettem.
"Az ami most nálad lemondást jelent az 100 vagy 200 évvel ezelőtt nem is létezett"
Egyrészt alkohol már nagyon régóta létezik (a középkorban például úgy itták, mint a vizet), másrészt a kérdező sokkal inkább egy életmódról, világnézetről beszél. Meg aztán nehogy azt hidd, hogy száz éve még mindenki szorgos kis szent volt. Nagy vonalakban az emberek mindig is olyanok voltak mint most szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!