Hogyan zajlik le egy gyomortükrözéses vizsgálat?
Hát nem kellemes. Nekem az ÁEK-ban, azaz a régi Honvédban csinálta Szentkereszty Balázs, aki egy csodálatos orvos.
Bementem, lefektettek, fújtak a számba egy kis lidokaint. Aztán egy ilyen műanyagra kellett ráharapnom, ami belül lyukas volt. Azon vezették be a csövet. Betették a számba, majd mondták, hogy vegyek egy jó nagy levegőt. Ekkor betolták, pislogni sem tudtam. Aztán mondták is, hogy sóhajtgassak. Jól belendültem, már rám is szóltak, hogy így el fogok ájulni. Muris és kellemetlen érzés volt, de nem állítanám, hogy fájt volna. Teljesen kibírható, pedig én is paráztam előtte. Tíz perc alatt végeztek. Tán még annyi sem volt.
Utána mondjuk kicsit sirdogáltam kint, de ez inkább az előtte való idegeskedés hatása volt.Utána mentem dolgozni.
Kisérő menjen veled.
Sok szerencsét!
2009. dec. 30. 18:22
2/17 anonim válasza:
Valóban nem kellemes sőt... nekem 1 éve volt de ha baj van muszáj a vége nekem gyomorműtét volt mindenképpen menj el és csináltasd meg
2009. dec. 30. 18:23
Nekem volt kétszer is, nem kell túldramatizálni. Oldalra fekszel, befújnak a szádba érzéstelenítőt. Beraknak a szádba egy műanyag karikát amire ráharapsz, ez azért kell, hogy a csőre majd ne tudj ráharapni. Ezután ledugják a csövet. A vizsgálat pár perc. Egy rossz pillanat van, amikor a cső hozzáér a szájpadlás végéhez. Mintha ledugnád az ujjad jó mélyre. Itt általában az ember öklendezik egy nagyot. De ennyi mikor már lent van nem igazán érzi az ember. Előtte este tényleg már ne egyél sokat, és reggelizni főleg ne!
2009. dec. 30. 18:24
Anyukámnak volt. Azt mondta, nem olyan szörnyű, mint gondolta, pedig ő lidokain érzékeny, tehát neki nem volt érzéstelenítés.....
2009. dec. 30. 18:28
5/17 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy nem lehet enni előtte, meg ha jól tudom utánna sem kb 2 óráig. Köszönöm a tanácsokat! Nekem ez így most elég félelmetesnek tűnik, de sajnos nem úszhatom meg...:(
A fenekeden bedugnak egy csövet és nézelődnek. Közben a hasad már majdnem felrobban úgy telepumpálják levegővelk Nem akarlak ijeszgetni de tényleg nagyon rossz
2009. dec. 30. 18:38
Az előttem hozzászólóktól tudom, hogy szájban is lehet. Erről nem is tudtam. Az előző voltam
2009. dec. 30. 18:39
Az utolsó sztem a végbéltükrözésről beszél. Gyomortükrözést nem csinálnak végbélen keresztül.
2009. dec. 30. 18:41
9/17 A kérdező kommentje:
Nah erről, hogy fenékbe bedugnak csövet dologról még nem hallottam. A gyomortükrözést szájon át végzik, tudom, hogy ott dugják le a csövet, nem a másik helyen:)
Egyébként itt is igaz az, hogy amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. Én vigyorogva mentem be a gyomortükrözésre és röhögve jöttem ki. Ha azt csinálod, amit mondanak, szó szerint két perc alatt túl vagy rajta. Csak ne idegeskedj!
2009. dec. 30. 18:46
Kapcsolódó kérdések: