Régen "nagyanyáink" mivel kezelték a felfázást?
Engem kiskoromban ilyenkor mindig zsúrlófüves vízbe ültettek és a gyerekemnek is ezt javasolta múltkor a háziorvos. Szerencsére nem olyan antibiotikumpárti.
Nekem csak gyerekkoromban volt felfázásom sokszor, úgyhogy nemtudom a két generáció között mi volt a szokás.
Mondjuk én sem vagyok még öreg. :D
Persze, rossz az antibiotikum, a tüdőgyulladásba sem haltak bele régen, ma meg igen.
Remélem érződött az irónia.
Vagy kigyógyultak, vagy nem, vagy lett belőle durva szövődmény, esetleg belehaltak. Régen az élte túl a betegségeket, aki erős volt, manapság meg a gyógyszereknek köszönhetően mindenki. Most még is azért panaszkodunk, hogy jajj de rossz mellékhatása van a gyógyszereknek. Amelyik betegségből ki lehet gyógyulni szővődmények nélkül, és nem szenvedsz napokig szörnyű fájdalmaktól, arra nyilván nem kell gyógyszer, a többire meg azért csak jó, hogy van. Nem?
Nem egészen.
Lehet időnként jobb választás az antibiotikum. DE amikor fölöslegesen használják, és pont a gyógyszer okoz szövődményeket, na olyankor mi van? Merthogy minden gyógyszernek ára van, az antibiotikumoknak is. Mivel ezzel nincsenek tisztában az emberek és azt hiszik hogy egy sima normaflore kúrával (vagy jobb probiotikummal..) pár hét alatt normalizálni lehet az antibiotikumok mellékhatását, na azok bevették a kamut és falsbiztonságtudattal szednek gyógyszert. A valóság meg némileg más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!