Korzettát kéne hordanom. Anyu azt mondta, hogy nyomorék leszek, ha nem hordom. Igaz ez? (egyebkent 16 vagyok, és 10 fokos a gerincferdülésem. )
Nem korzetta, hanem korzett.
És igen, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy hordanod kell, akkor nincs mese.
Nem ártan a rendszeresen járni gyógytornászhoz is !!!!!!!!!!!!!!! De a jóga nagyon sokat segít. Lányomnak 24 fokos volt és most 8 fok eltérés van
PILATES gerinc torna: A Pilates a mélyrétegű törzsizmok erősítésére-nyújtására koncentráló, az egész testet tetőtől-talpig átmozgató mozgásrendszer, melyet a német Joseph Pilates fejlesztett ki a múlt század 20-as éveiben, majd csiszolgatta módszerét egészen 1967-ben bekövetkezett haláláig. Miért fontos, hogy erősek és ruganyosak legyenek a törzs mélyizmai?
Mert ha azok, képesek minden oldalról megtámasztani a gerincoszlopod, íly módon tehermentesítve azt. Igy végre megszabadulhatsz a hátfájástól, melynek egyik leggyakoribb kiváltó oka az elgyengült tartóizomzat! Jobbá válik testtartásod és izmaid újból szimmetrikusan kezdenek működni (a "kezesség" miatt minden embernek - Neked is! - erősebb az egyik oldala. Csak figyeld meg Magad: ha jobb kezes vagy, általában mindent azon az oldalon csinálsz; a táskád is a jobb válladon lóg, igaz? Ha mégsem, akkor Te vagy a kivétel...
Uram isten emberek! Ne ijesztgessétek már szegény lányt! Attól, hogy nem hordja a fűzőjét attól nem lesz nyomorék, maximum romlani fog a háta, de nem hiszem hogy odáig hagyná bárki is rosszabbodni a helyzetet, hogy már mozogni ne bírjon. (a 40-50 fokos görbületekre gondolok. azok már tényleg nagyon durvák) Én is korzettes vagyok, és bevallom nem hordom valami kitartóan. (általában csak alváshoz :/) Nemrég voltam kontrollon, ahol egy kicsit meg is dorgáltak ezért, de az orvosom azt mondta, hogy magától a fűző viselésétől NEM fog megjavulni a hátad. A korzett csupán abban segít, hogy ne romoljon tovább a görbület, és hogy (bocsi nem tudom jobban megfogalmazni) "emlékeztessen" arra, hogy hogyan kéne tartanod magad ha nincs rajtad. Ezt ne felejtsd el! A korzett torna nélkül sz*rt se ér. Szóval tornázni kell nagyon intenzíven, amíg még lehet. Ugyanis addig kell javítani rajta amíg még kamasz vagy és nem fejeződött be a csontosodásod. Felnőtt korban már nem lehet rajta javítani, akkor már csak romlani tud :(
De én se akarlak ijesztgetni, hogy ha nem hordod a fűződ akkor is nagyon kis esélye van annak hogy megbénulsz. Felénk 10 fokos gerincferdülésre még csak nem is adnak fűzőt, akkor "csak" a gyógytornát ajánlják. A te görbületed még egyáltalán nem vészes, simán van esélyed arra, hogy kitartó tornával és a korzett viselésével 3-4 éven belül rendbe gyere! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!