Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A széklet bakteriológiából...

A széklet bakteriológiából kiderül, ha valakinek cérnagilisztája van?

Figyelt kérdés

Az interneten olvastam valahol még régebben,hogy valakinek alkalmassági vizsgálatra kellett mennie és cérnagilisztás volt és az orvos azt tanácsolta, hogy vigye el a székletét, amiben nem látszik a cérnagiliszta és a bakteriológia nem alkalmas arra, hogy ezt kimutassa.

De én nem értem, az ilyen vizsgálatoknak nem az a célja, hogy minden ilyet kiszűrjön? Ez csak a végbélnyílás környékéről vett kaparékkal mutatható ki, a miben kimutatják a nőstény petéit?

2014. máj. 7. 17:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Tudod, hogy mit jelent az a szó, hogy "bakteriológia"?

Baktériumokat, nem féregpetéket. Belevágnak egy kis darabot egy tápoldattal feltöltött petri-csészébe, és megnézik, mi tenyészik ki belőle. A féreg a tápoldatban nem fog kitenyészteni, ez baktérium-összetétel vizsgálatára való.

2014. máj. 7. 17:27
 2/2 A kérdező kommentje:
Rendben, így már értem. Köszönöm a válaszod!
2014. máj. 7. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!