Eléggé zsíros a bőröm és pattanásos. Van valami bevált módszere valakinek?
Belsőleg:
Minimalizáld vagy teljesen szüntesd meg a csoki, piros húsú gyümölcsök (eper, cseresznye, meggy, stb.) és az olajos magvak (mogyoró, tökmag, napraforgómag, stb.) fogyasztást.
Sok vizet igyál, naponta legalább 1,5 litert.
A bőr szépségéért felelős vitaminok és ásványi anyagok az A, a B2, a B3, a B5, a B6 és a B8, a C, a D és a K-vitamin, illetve a kalcium, a cink, a réz, a vas, a kobalt, a nikkel és az aminosavak. Egy ezeket tartalmazó multivitamin is sokat segíthet.
Külsőleg:
Minden nap, reggel és este is tisztíts arcot. Az arctisztító rutinod három lépésből álljon: 1. tisztítás, 2. hidratálás, 3. tonizálás. Tisztításhoz válassz arclemosó tejet, arclemosó gélt, habzó arclemosót, a választék hatalmas. Figyelj arra, hogy szalicilsavas, ichitolos, teafás vagy citrusos (citrom, grapefruit, stb.) legyen, ezek valók a zsíros bőrre. Hidratálásnak tökéletes a kókuszolaj. Tonizáláshoz, ami ugye a fertőtlenítő és a pórusösszehúzó lépés, a teafaolaj szuper.
Jön a jó idő, napozz!
Figyelj oda, hogy gyakran cseréld a párnahuzatodat, a piszok átmászhat éjszaka a bőrödre.
Remélem tudtam segíteni, mellesleg kozmetikus vagyok. :)
Nagyon szívesen! :)
Azt viszont elfelejtettem megemlíteni, hogy a teafaolajat mindenképpen csak hígítva használd, illetve a gőzölés is jó módszer lehet a számodra. Egy tál forró vízbe csepegtethetsz teafaolajat, vagy szórhatsz kamillát, esetleg együtt a kettőt, felé hajolsz egy törölközővel a fejed tetején, 10 percig relaxálsz. Mennyei lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!