Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen a vérvétel?

Milyen a vérvétel?

Figyelt kérdés
Nem emlékszem arra, hogy mikor voltam utoljára, talán 10 éves korom előtt, most 23 éves vagyok. Rettenetesen gyenge a gyomrom, ha elvágom a saját ujjamat, máris hányinger és ájulás kerülget. Most viszont kaptam beutalót.. Félek, hogy elájulok, vagy hányok. És nem tudom mire számítsak. Milyen érzés? Mennyi idő?
2014. ápr. 22. 17:10
 1/10 anonim ***** válasza:
kb 1 perc és egy pattanás kinyomása fájdalmasabb mint a vérvétel. ne nézz oda amikor csinálják és akkor nem elsz gond. egyébként figyelnek arra aki rosszul van, akár le is lehet feküdni adnak vizet stb.
2014. ápr. 22. 17:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Ne nézz oda, én mindig elfordítom a fejem, pár másodperc az egész, egy kis szúrást érzel és már folyik is az edénybe a vér. Én is félős vagyok, de gyorsan túl voltam rajta.
2014. ápr. 22. 17:16
 3/10 anonim ***** válasza:
Nagyon gyorsan kész! Ne stresszelj rá! Ne nézz oda ! Valami biztos felkelti figyelmedet a szobában. Arra koncentrálj. Egyébként egyáltalán nem fáj. Egy szúrás , utána már nem gond. Meg szokták kérdezni , hogy rosszul szoktál-e lenni.
2014. ápr. 22. 17:17
 4/10 anonim ***** válasza:

enni ne egyél és sok vizet igyál!

egy kis szúrást érzel aztán már folyik is...a bökés után pár pillanatig ökölbe kell lenni a kéznek és mikor meglazítják a szorítót utána kiengedheted az öklöd...ennyi az egész...aztán akár oda is nézhetsz, hogy milyen szép színe van a vérednek!

2014. ápr. 22. 17:17
 5/10 anonim ***** válasza:

Írj ki gyakorira még 1-2 kérdést, attól jobb lesz :)

Beléd szúrnak egy tűt és levesznek vért, általában ilyen.

A véredhez meg szokj hozzá, hozzá tartozik ahhoz a fizikai testhez amiben most vagy, akár még 60-70 évig is ebben lehetsz, SZOKD MEG.

2014. ápr. 22. 17:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Most voltam :( nem fajt csak utana :)
2014. ápr. 22. 17:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem fáj, de ha olyan szerencséd lesz mint nekem, hogy 10x se találják meg az eredet akkor össze leszel szurkálva.
2014. ápr. 22. 17:25
 8/10 anonim ***** válasza:
sok vizet nem szabad inni de keveset lehet.
 9/10 anonim ***** válasza:

Erre a képre számíts, bele fog ivódni az agyadba:

[link]

10/10 anonim ***** válasza:

Leülsz, kötnek a felkarodra egy gumiszalagot, megszúrnak, lejön a vér, ráraknak egy gézlapot, mondják, hogy ezt szorítsad, amíg el nem áll a vérzés és már mehetsz is. Kevesebb, mint fél perc az egész. Csak előtte kell vagy 2 órát várni, mire sorra kerülsz. :D

Maga a szúrás kb. olyan érzés, mint amikor egy rózsa tövisével véletlenül megszúrod magad. Tehát persze érzed a szúrást, de nem jár elviselhetetlen fájdalommal egyáltalán. :)

Amúgy meg ne nézz oda, ha nem bírod a vér látványát. Amikor először szúrtak, akkor én sem néztem. A másodiknál már igen, mert kiderült hogy olyan betegségem van, ami miatt folyton szúrnom kell magam ezután, úgyhogy hozzá kell szoknom a vér látványához. Először picit ijesztő a dolog, hogy látod ahogy folyik ki belőled valami, de hamar hozzá lehet szokni. :)

2014. ápr. 22. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!