Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A vashiány mennyire okozhat...

A vashiány mennyire okozhat hajkárosodást?

Figyelt kérdés
úgy értem hogy vashiányos vérszegény vagyok, írtak fel vastablettát csak hát nem szedem mivel úgy érzem hogy az emésztésemnek nem igazán tesz jót, viszont a hajam pedig szörnyű, száraz és kevés is, hullik is, ez kb. azóta van mióta vérszegény vagyok,azt mondják hogy a vas az jót tesz a hajnak, ez mennyire igaz?
2014. ápr. 22. 11:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagyon! Én is nagyon vashiányos, vérszegény voltam, a hajam fénytelen volt, nem akart nőni, ismerőseim meg is jegyezték,hogy mi történt,mert szép szokott lenni a hajam, majd kaptam gyógyszert, azóta újra a régi,növekszik is (de ez nem egyik napról a másikra történt, jó fél év kellett hozzá)
2014. ápr. 22. 11:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is vérszegény vagyok, hidd el, kell a vas, nem csak a hajad miatt. Ha zavarja az emésztésedet (gondolom székrekedésed van?), akkor szedj mellé C-vitamint, az segít a dolgon. A hajadnak is jót tesz a vas, illetve amúgy is szükség van rá. Ha nagyon nem akarod szedni, akkor szedj Forcapilt, az is segít a hajadon.
2014. ápr. 22. 12:05
 3/4 A kérdező kommentje:
igen, az van, és egyszer éhes vagyok aztán képes vagyok 2 napig nem enni semmit:/ de megpróbálom még1x helyes táplálkozás mellett
2014. ápr. 22. 12:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha hosszútávon fennáll a vashiány, a hajkárosodás lesz a lehető legkisebb problémád. Folyamatos szöveti hipoxiád van, ami nagyobb baj, a sejtjeid nem kapnak elég oxigént.
2014. ápr. 22. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!