Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt képes a...

Mennyi idő alatt képes a vashiányból adódó hajhullás mérséklődni?

Figyelt kérdés

Évek óta hullik a hajam. A házi orvos hetekkel ezelőtt vérvételre és vizelet vizsgálatra küldött, mert az itthon használatos kis kenceficék, csalántea és társai már nem nyújtottak a hajhullásomra gyógyírt.

A hajkoronám tetemes része kihullott. Már félek hajat mosni, félek fésülködni. A véreredmény erőteljes vashiányt mutatott, plusz minden brutálisan alacsony, ami a vashoz köthető (Transzferrin, ferritin stb) köthető. Tehát, eszegetem a vasat. (Neo Ferro Folgamma 2×1)

Én kétlem, hogy ilyen mértékig a vashiánytól hullik, de a bőrgyógyász szerint is felesleges a vashiány megszűntéig másban keresni a hibát. De azért írt fel Merz special drazsét, meg Plantur 39 koffeines hajszeszt. A hajam meg szépen csak fogy, fogy és csak fogy.

Szerintetek a vas szedése mellett mikor vérható javulás? Laktóz-érzékeny is vagyok egyébként, de 1000%-ig laktózmentesen táplálkozom, mert elvileg az is gátolhatja a vas felszívódását. Lassan már elég nehéz azt is tartani...

Köszönöm a válaszaitokat!!!

2014. febr. 24. 10:06
 1/8 anonim ***** válasza:
fogaid rendben vannak? nőgyógyászati téren(már,ha nő vagy) minden oké?
2014. febr. 24. 17:46
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Igen, nő vagyok. Nőgyógyászati téren minden rendben van, sőt a fogaimmal sincs semmi probléma. Holnap végül is -úgy döntöttem-, hogy elmegyek, és felkeresek egy magán belgyógyászt. Mert ami még aggasztó volt a vizeletemmel kapcsolatban, az a jelenlévő nitrit, és baktériummennyiség, ami a háziorvos szerint gyulladás jele, ami megint csak hajhullást tud okozni. Hát tulajdonképpen már nézegettem parókákat is. A jobbfajta nem egy olcsó mulatság, szóval jó lenne már megtalálni a probléma valós forrását.:D
2014. febr. 24. 19:34
 3/8 anonim ***** válasza:
nyugi rendbe fogsz jönni!! drukkolok!:) paróávala,meg majd 80 évesen ráérsz!!!:))
2014. febr. 24. 21:03
 4/8 anonim ***** válasza:
*parókával (csak közben eszem :D )
2014. febr. 24. 21:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én is remélem, mert azért 22 évesen kissé kellemetlen ez a hajhullás dolog. Régen olyan szép hajkoronám volt pedig:D Most meg levágattam a hajam mellig érőre. A fenékig érőről, nehogy az legyen a baj:(
2014. febr. 24. 21:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Találtam egy oldalt, ahol elég alaposan kitárgyalják a hajhullást:

[link]

Amikor nekem hullott a hajam, akkor a bőrgyógyász írt fel egy folyadékot, amivel kenegetni kellett a fejbőrt. Ez szteroid tartalmú volt, de csak pár hétig kellett használni, és elmúlt a problémám. Nekem is nézték, hogy van-e vashiányom, de nálam például túl sok vas volt a szervezetemben. Később, mikor újra el kezdett hullani, akkor pedig kiderült, hogy a pajzsmirigyemmel van a gond, azóta ki is vették az egyik lebenyt. Furcsa módon a TSH-m rendben volt, és kívülről sem látszódott, hogy nagy a göb, csak az UH mutatta ki, hogy nagyon nagy.

2014. febr. 27. 12:39
 7/8 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

Én egyébként úgy jöttem rá, hogy göböm van, hogy én rákerestem a hajhullás szóra, és egy pajzsmirigyes oldalnál kötöttem ki, amin volt egy teszt, hogy tükörben nézzük meg, hogy ha vizet kortyolgatunk, látunk-e valamilyen kidudorosodást a nyakon. Én láttam, és ezután mentem el gégészetre, ahol beutaltak UH-vizsgálatra.

A tesztet itt találtam:

[link]

Van egy másik link, ahol a hajhullás és a pajzsmirigybetegség összefüggését tárgyalják:

[link]

2014. febr. 27. 12:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a fáradozásodat! Holnap az első dolgom lesz az általad megadott weboldalak tanulmányozása:D
2014. febr. 27. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!