Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől hullik a hajam?

Mitől hullik a hajam?

Figyelt kérdés
nyár òta hordom lòfarokban a hajam, azòta hullik... lehet, hogy ez a baj? de szerintem nem! segítsetek legyetek szìvesek!!

2014. febr. 1. 19:32
 1/5 anonim ***** válasza:
64%

Az is lehet baj, meg még kétmillió dolog.

Táplálkozás, a hajápoló szerek, amiket használsz, vitaminhiány, a hossza, ha nem hordasz sapkát, megfáztak a hajhagymáid...

2014. febr. 1. 19:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Legtöbbször vitaminhiány, gyulladás vagy hormonális okok miatt hullik.

Főleg a vashiány okozhat hajhullást, de tanácsos ilyenkor télen a D-vitamint, cinket, c-vitamint is pótolni. Úgy összességében legjobb ha multit szedsz és kész, az a biztos.

A fogászati gyulladások is okozhatnak hajhullást, vagy hormonális változások. pl terhesség, szoptatás. Ezeket Te tudod, hogy nálad fennállnak-e.

Mindettől függetlenül nem szerencsés túl sűrűn szoros lófarokban hordani a hajad, mert a hajguminál törik a haj, és a folytonos húzástól is elengedhetik a hajhagymák a hajszálakat.

Ezen kívül érdemes egy kímélő, sűrű és puha sörtéjű hajkefét beszerezni, ha azt akarod, hogy egészséges maradjon a hajkoronád.

Szerintem egy időre hanyagold a lófarkat és szerezz be egy jó kis multivitamint meg egy jó hajkefét. Aztán meglátod abba marad-e, de szerintem igen. Ha nem, akkor valami más van a dologban, de nem gondolom.

2014. febr. 1. 19:49
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! :)

de terhes nem hinném, hogy lennék :)

2014. febr. 4. 13:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem évekig hullott. Fele el is tűnt a hajkoronámnak.

Na, de már mindent máshogy csinálnék. Egy csomó ember szidja a készítményeket, és fel van háborodva, hogy nem hat egyik vitamin se. De annyi eszük nincs, hogy más a bajuk.

1, Kötheted lófarokba a hajad, de akkor hajgumi helyett használj mást. Feltételezem, hogy vannak otthon felszaladt nejlonharisnyáid vagy hasonlók... levágod a fejét, meg a bokánál is elnyisszantod, és tökéletes hajgumi lesz belőle, mert nem törik a haj.

2, Éjjelre bontsd ki, hogy az se lehessen probléma, valamint ne hagyd elzsírosodni, mert mechanikailag attól is hullat. Mármint a súly miatt.

3, Ha teheted, és érdemes is, menj el vérvételre.

4, Nézd meg, hogy van-e lyukas fogad.

5, Eszel rendesen? Erre is figyelni kell ám... Ha teheted, akkor szedj valami vitamint. Számos drogériának van sajátmárkás vitaminja, ami olcsó, és igazándiból jó is.

6, Ha régen vágattad a hajad, akkor menj el fodrászhoz.

Az én hajhullásomat egy gyulladás okozta, valamint az elhúzódó vashiány. Nem ettem rendesen. El is volt törve a hajam, illetve valamelyik barátnőm azt mondta, hogy heti 1× mossak hajat. Mindig zsíros volt.. elnehezült, még jobban hullott:D Már féltem hajat mosni. Mostanra már vannak kis hajaim. Nagy dózisban eszem vasat, vitamint, meg valami koffeines hajszeszt kell használni:)

De ok nélkül nem hullik a haj. Bárki bármit mond, menj utána a dolgoknak, ha teheted. Én nagyon megbántam, hogy hagytam hullani.

2014. febr. 18. 21:33
 5/5 anonim ***** válasza:
😉
2017. aug. 27. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!