Tetoválást akarok csináltatni, de még annó régebben még mikor gyermenk voltam, csináltattam ilyen henna tetoválást és allergiás reakciót váltott ki belőlem, ez befolyásolhat valamit egy normál tetováláson?
Nem biztos. A bőrfestéshez használt henna növényhez (főleg a feketéhez) kevernek néha más anyagokat, hogy intenzívebb, tartósabb színt kapjanak. Ez főleg a külföldről beszerzett névtelen hennáknál gyakori, pl. amikor nyaralás alkalmával csináltat az ember egy idegen országban, vagy amikor internetről rendelnek olcsón ismeretlen eredetű hennát.
A legtöbben a p-Phenylendiamin (PPD) anyagra allergiásak.
Ha te is erre az anyagra vagy érzékeny,akkor mindennel vigyáznod kell, amiben jelen lehet (pl. hajfesték, vagy ruházat színezőanyaga). Egyébként a henna növény önmagában nem lenne káros, én a hajam festem vele.
Azt sajnos nem tudom, hogy a rendes tetoválóanyagokban milyen összetevők vannak, szerintem kérdezz rá. Mindenképp csináljatok egy nem látható helyen bőrpróbát is, biztos ami biztos. De a legjobb az lenne, ha pontosan kivizsgálnák, hogy melyik anyag okozza az allergiádat, akkor lehetsz csak teljesen biztos benne, hogy a rendes tetoválóanyagot használhatod-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!