Bárányhimlősen szabad legalább zuhanyozni vagy sem? Az orvosom azt mondta, hogy egyáltalán nem szabad fürödni, szerintem ez baromság.
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy az ülőfürdő az tilos, mert nem jó ha a hólyagok kiáznak. De nehogy már 2 hétig azért ne fürödjek, mert himlős vagyok. :((
Adjatok valami tanácsot, tippet akinek volt ilyen tapasztalata.
2009. dec. 21. 15:24
1/3 anonim válasza:
Az orvosod jól mondta.Ha víz éri a hólyagokat elfertőződhetnek,és nem is gyógyulnak,Akkor a sebek helyén ragyás lesz a bőröd.De te tudod,hogy neked melyik megoldás tetszik jobban.
2/3 anonim válasza:
Nem nagyon ajánlott...Azthiszem azért,hogy ne vakarászd szét a hólyagokat.Mosakodj meg anélkül,hogy bemásznál a tusolóba vagy kádba,mármint ne teljesen,csak úgy épp hogy megmosakodj h ne bűzölögj...Ééés óvatosan törölközz meg!
3/3 anonim válasza:
Hosszú ülőfürdő valóban nem javasolt, de zuhanyozni naponta akár többször is lehet, mivel a bőr tisztántartása nagyon fontos egy bárányhimlős beteg esetében is, fôleg a további fertőzések elkerülésének érdekében. A bőrt soha nem dörzsölve, hanem törölközővel óvatosan leitatva szárítsuk meg.
Hajat is lehet mosni samponnal, illetve öblíteni, de szárításnál ne dörzsöljük a fejbőrt! Vigyázni kell a fésülésnél is, nehogy a hólyagokat megsértsük.
forrás : [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!