Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Halálos lehet nálam az alkohol...

Halálos lehet nálam az alkoholmegvonás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb. 4 éve minden nap iszom, bár az elején még többször előfordult, hogy kihagytam napokat de mostmár szinte sosem. Először csak napi 2-3 sör csúszott le, aztán 3-4 majd odáig fajult a dolog, hogy 2 éve már minden nap megittam 8-9 sört de mostanra már áttértem a cider-re (szénszavas almabor) és kb. másfél litert iszok meg belőle naponta de ma elegem lett! Unom már a folyamatos másnaposságot és az émelygést ezért pontot tettem a végére és ma már egy kortyot sem ittam. Viszont hallottam a delirium tremens-ről és félek, hogy mivel ilyen hirtelen felhagytam az alkohollal, nálam is ki fog alakulni 1-2 napon belül. Mit gondoltok? Szerintetek ennyi alkoholfogyasztással a hátam mögött, veszélyeztet engem ez a dolog? Vagy ez csak az olyat veszélyezteti aki már keményen erőset is iszik minden nap? Én sosem iszom erőset. A válaszaitokat előre is köszönöm!

2014. ápr. 11. 01:48
 1/6 A kérdező kommentje:
Ui.: Olyan sosem volt, hogy reggel vagy délelőtt megkívántam volna az alkoholt. Mindig csak esténként iszom. Igazából szerintem én hobbialkoholista vagyok és könnyen le is lettem. Abszolút nem kívánom most sem.
2014. ápr. 11. 01:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Áhh semmi bajod nem lesz, jó úton jársz, már sikerült. Ennek a hónapnak a végén lesz 3 éve hogy nem ittam alkoholt, bocsánat szilveszterkor 1 pohár pezsgőt. Előtte mindig sörözgettem de soha nem ittam én se délelőtt csak esténként. De annyit még hozzá teszek hogy én elköltöztem és az ívós cimborák tőlem távol maradtak és semmi nem motivált hogy igyak.

Nekem zéró erőlködésembe sem került lemondani az alkoholról. Már a jó úton vagy, maradj is ezen megéri :)

2014. ápr. 11. 02:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, az alkoholelvonás nem halálos, csak az ivótársk húznak vissza a gödörbe.
2014. ápr. 11. 04:23
 4/6 anonim ***** válasza:
az alkoholelvonás csak nagyon súlyos alkoholbetegeknél lehet esetleg halálos, de ott is csak ritkán! Azoknál fordulhat elő kéz és testremegés, álmatlanság, görcsrohamok alkoholmegvonás esetén. Te még messze vagy ettől, de nagyon helyes ha nem is szeretnél továbbmenni ezen az úton! :)
2014. ápr. 11. 06:24
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon megnyugtattatok! :)

Gratulálok, hogy leszoktál az alkoholról. :)

Én sokkal jobban érzem magam nélküle. Ma reggel mindenféle rosszullét és szédelgés nélkül pattantam ki az ágyból és sokkal aktívabb vagyok mint máskor. Igaz, tegnap este megettem 1 zacskó pattogatott kukoricát, hogy pótoljam valamivel az italt és elaludni is nehézkes volt de megérte! Úgy érzem magam mint aki 10 évet fiatalodott. :)

Még egyszer köszönöm a válaszokat és a sok bíztatást. :)

2014. ápr. 11. 13:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem tartom teljesen kizártnak. Más megvonási tünet is lehet később.

Az lenne a legjobb, ha legalább átmenetileg járnál orvoshoz.

2021. okt. 23. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!