Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha valaki este 10 és éjfél...

Ha valaki este 10 és éjfél között alszik, majd utána 3 óra hosszat nem, és megint alszik, az jobb, mintha mondjuk hajnal 2-ig fent lenne folyamatosan?

Figyelt kérdés

Pszichológiából tanultuk, hogy REM szakaszok és ilyesmik vannak, és az egyik legfontosabb este 10 és éjfél között van, ekkor mély alvásról beszélnek, ami a szervezetnek nagyon fontos. (Persze hozzá kell tenni, hogy két éve volt pszichológiám, a tanárom már nincs is az iskolában.)

Mostanában este 8-9 körül elalszom minden akaratom ellenére, éjjel 11-12 körül felébredek, és hajnal 3-4 órakor alszom el megint, előtte nem vagyok álmos.

Tartok tőle, hogy hosszú távon ez nem lesz jó. Mindig a fejembe veszem, hogy most este 10-kor rendesen megyek aludni, de hát nem jön össze nagyjából 2 hete.

2014. ápr. 4. 03:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Jogosan aggódsz,már csak azért is,mert az alvás szakaszai megszökött rendben követik egymást és ha ez a folyamat megszakad a felébredéssel borul az egész. Ez pedig hosszú távon azt eredményezi,hogy nem lesz eléggé "pihentető" az alvás. Tehát fontos lenne a folyamatos alvás. Egy felnőtt alvásigénye napi 7-8 óra,ezt beszámítva próbálj meg ne lefeküdni 8 órakor. Próbáld meg kihúzni 10-ig. Eleinte piszok nehéz,de hozzászoksz. Gondold végig,hogy milyen változás történt az életedben,ami befolyásolhatja. Ez lehet stressz,gyógyszer,élvezeti szerek,hormonális okok,allergia.
2014. ápr. 4. 07:53
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Stressz az lehet, mert van egy kevés. De nyáron is így voltam, akkor viszont semmi nem volt, teljesen nyugodt voltam. Viszont nem tudom, hogyan jöttem helyre akkor úgymond.

2014. ápr. 4. 13:55
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Néha nem érzi magát idegesnek az ember, mégis az idegrendszere "megterhelődik" és ilyen panaszok formájában jelentkezik. Hű,de szépen fogalmaztam :)
2014. ápr. 5. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!