Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tudnák tenni, hogy könyebb...

Prometheus1 kérdése:

Mit tudnák tenni, hogy könyebben elaludjak?

Figyelt kérdés
Este nem tudok elaludni csak 11 óra után és reggel nem tudok felkelni mit tegyek hogy könyebben elaludjak.

2014. ápr. 3. 15:15
 1/3 anonim válasza:

Lehet h tul stresszes vagy. Vagy-->

Ha az ember nagyon kimerult lehet h alvasi nehezsegei vannak ez esetben erdemes 1-2 napot pihenessel tolteni mert akkor 'lenyugszik' a szervezet. Hagyni magadat aludni,kipihenni. Vagy-->

Lehet hogy elalvasi nehezsegeid vannak amire gyogymod lehet a pszichologus(kinek jot tesz kinek nem kell), a sport ( hogy estere a tested is kifaradjon ne csak az agyad), vagy kulonbozo 'otthoni terapiak' alkalmazasa-->mint pl. Zenere elalvas( nem vmi duc duc vagy adele...vagy hasonlok hanem komoly zene vagy csak siman valami nyugodt dallam)

Ezenkivul el kell mondjam, magam is alvasi nehezsegekkel kuzdottem s erre egy pszichologus ajanlotta nekem az ASMR -t... ilyen asmr videokat talalsz a youtubon. Altalaban egy no suttogva beszel benne alltalanos mindennapi dolgokrol vagy kopog a kormevel vagy fesuli a hajat vagy simogatja a kezet esetleg a testet. Ezek a hangok valamiert egy nagyon kellemes erzest kelltenek egy ugynevezett agyi orgazmust. Bos benyomsz egy ilyen videot bedugod a fulest aztan jo ejt. Az elejen esetleg felizgulsz ra... aztan mar kevesbe es minden nap varni fogod a lefekvest!!

2014. ápr. 3. 16:26
 2/3 anonim válasza:

A felizgulsz ra mondatot nem igy akartam irni valami mast akartam csak ez a szo jutott eszembe de nemigazan arra gondoltam mar nemtudom mi volt, mind1! Ui.: a videok angol nyelven vannak de az nem is baj ha nem erted esetleg ha nem tudsz angolul( mèg!!) Szoval jo lazulast! Ird meg h hasznos volt e a valaszom s esetleg ha nezel videot majd h mit tapasztaltal hasznal e es milyen erzes hallgatni:).

16/F

2014. ápr. 3. 16:32
 3/3 anonim válasza:

Bocsi megint en:p..

. Felkellni meg azert nem tudsz mert ugye keson fekszel le, de ha ezentul sikerul korabban lefekudnod akkor is termeszetes lesz ha igyse tudsz majd egykonnyen felkelni

..ez mindenkinel igy van.az ido szamit h mennyit alszol( jool!!) Felnotteknel 7-8-9 ora gyerekeknel 8-9-10 ora...ez fugg attol h mit csunalsz nap mint nap hogy mennyire vagy kondiban es h milyen 'alvo alkat' vagy! Remelem segitettem:-)

2014. ápr. 3. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!